Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Statsminister Erna Solberg deltar selvsagt på Høyres landsmøte denne helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
Statsminister Erna Solberg deltar selvsagt på Høyres landsmøte denne helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. les mer

Politikk

Åpner for dobbelt statsborgerskap i Norge

Høyres landsmøte vedtok søndag å åpne opp for dobbelt statsborgerskap i Norge. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Dette er en stor seier for alle som føler seg norske, men samtidig rettighetsløse i et system som er byråkratisk, gammeldags og urettferdig. Dobbelt statsborgerskap vil gi rettigheter til tusenvis av mennesker som er tilknyttet to land, rettigheter de ikke har i dag, sier sentralstyremedlem i Unge Høyre, Daniel Skjevik-Aasberg.

Det var et forslag fra Unge Høyre og fylkeslagene fra Akershus, Oslo og Vestfold som fikk landsmøtets tilslutning.

– Norge er nesten alene i Europa om å nekte dobbelt statsborgerskap som prinsipp. Prinsippet har vist seg å være så vanskelig å håndheve, at over halvparten av dem som søker om å få dobbelt statsborgerskap, får tillatelse. Det rammer blindt og det er ofte tilfeldig hvem som får beholde statsborgerskapet og hvem som ikke får det, sier Skjevik-Aasberg.

Han håper Høyres representanter på Stortinget nå følger opp saken når den nye utredningen om dobbelt statsborgerskap legges fram før sommeren.

Høyre har gjort en rekke vedtak på helgens landsmøte:

(©NTB)

Høyre Norge Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.