Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Remas ølsalg har falt med 4,9 prosent de fire siste ukene sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge tall fra markedsanalyse- og meningsmålingsbyrået AC Nielsen. Foto: Per Thrana
Remas ølsalg har falt med 4,9 prosent de fire siste ukene sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge tall fra markedsanalyse- og meningsmålingsbyrået AC Nielsen. Foto: Per Thrana les mer

Handel

Ølsalget faller i Remas butikker

Remas ølsalg falt i januar og fortsatte å falle i ukene etter, viser ferske tall. Samtidig har hovedkonkurrentene Kiwi og Coop Extra opplevd kraftig salgsvekst.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ølvolumet falt med 6,2 prosent i uke 8, og de fire siste ukene har Remas ølsalg falt med 4,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser tall fra markedsanalyse- og meningsmålingsbyrået AC Nielsen som E24 har fått tilgang til.

Samtidig har Kiwi opplevd en økning i ølsalget på 10,9 prosent, mens salgsveksten har vært på hele 21,8 prosent hos Coop Extra. Kiwis markedsandel på øl er nå høyere enn Remas, med 25,65 prosent mot Remas 21,86 prosent.

– Vi er fortsatt i forhandlinger med flere lokale leverandører. Varer herfra vil komme i butikk når avtalene er på plass, og det gleder vi oss veldig til å vise kundene våre. Vi ser fram til å fortelle mer om dette når produktene er i butikk, sier kategorisjef Tormod Rasten i Rema 1000.

Rema har i lang tid vært i en tung leverandørstrid med bryggeriene Mack og Hansa. Bryggeriforeningen mener dessuten at Remas bestevennstrategi har gjort det vanskeligere for småbryggerier å få innpass hos dagligvarekjeden.

Øl Hansa Coop Extra Rema AC Nielsen Handel
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.