Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Kinesiske Sinochem har inngått kontrakt med Abax fra Larvik. Foto: DAMIR SAGOLJ
Kinesiske Sinochem har inngått kontrakt med Abax fra Larvik. Foto: DAMIR SAGOLJ les mer

Telekom

Ny Kina-kontrakt til teknologiselskap fra Larvik

Den kinesiske industrigiganten Sinochem har valgt teknologiselskapet Abax fra Larvik. Dette er den andre storkontrakten i Kina for Abax.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den kinesiske industrigiganten Sinochem har valgt teknologiselskapet Abax som foretrukken leverandør av telematikkløsninger til sin flåte av tankbiler og tungmaskineri.

– Denne avtalen er en viktig strategisk milepæl for oss, og bidrar i stor grad til å styrke vår posisjon i det kinesiske markedet, sier administrerende direktør Petter Quinsgaard i Abax Group i en pressemelding.

Dette er den andre gjennombruddet for Abax i Kina. Rett før jul fikk selskapet på plass en strategisk partnerskapskapsavtale med China Mobile. 

I løpet av fem-seks år har omsetningen i Larvik-selskapet gått fra vel 100 millioner kroner til nesten en halv milliard. Abax har spesialisert seg på sporingsteknologi som kan overvåke biler og varer. Dataene som logges fortløpende benyttes i flåtestyringssystem og en elektronisk kjøredagbok.

Den treårige avtalen med Sinochem betyr at Abax kan få leverer opp til 40,000 abonnementer årlig til Sinochem. 

– Bedre partner for ABAX enn Sinochem er vanskelig å finne når det gjelder å strekke de teknologiske grensene innen vår industri. En fantastisk mulighet og nå er det opp til oss å fortsatt levere varene hva gjelder, teknologi, produkt og tjenester ved hjelp av våre dyktige medarbeidere, sier driftsdirektør Bjørn Erik Helgeland i Abax Group.

ABAX åpnet opp det kinesiske markedet i juli 2016 og har plassert kontoret for ABAX China Ltd. i Nantong City, Jiangsu. 

Oppkjøpsfondet Norvestor Equity eier 83 prosent av Abax, mens de ansatte eier resten.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Petter Quinsgaard Kina Abax Group ABAX China Ltd Xi Jinping Telekom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer