Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Kjell Inge Røkke kan se frem til en stor sjekk hvis Halliburton kjøper Aker Solutions. Foto: Ida von Hanno Bast
Kjell Inge Røkke kan se frem til en stor sjekk hvis Halliburton kjøper Aker Solutions. Foto: Ida von Hanno Bast les mer

Energi

Finansavisen: Halliburton vil kjøpe Røkke-selskap

Det amerikanske oljeserviceselskapet Halliburton skal være nær et oppkjøp av Røkke-kontrollerte Aker Solutions.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Finansavisen skriver tirsdag at Halliburton nærmer seg et oppkjøp av Aker Solutions. Aker Solutions kontrolleres av Aker, som Kjell Inge Røkke kontrollerer med en eierandel på 68 prosent.

Avisen skriver at Chris Pilot, sjefen for Goldman Sachs’ oljeserviceavdeling i New York, har hovedrollen i salgsprosessen. Men avisen har ikke åpne kilder på dette.

Det har etter nyttår gått stadige rykter i markedet om at Aker Solutions er i spill. Siden da har aksjekursen i selskapet steget med rundt 20 prosent, til 48 kroner mandag. Analytiker Haakon Amundsen i ABG Sundal Collier sier til Finansavisen at en fair pris for Aker Solutions ligger mellom 60 og 70 kroner per aksje. Hvis selskapet selges for 65 kroner per aksje vil Røkke kunne innkassere 6,2 milliarder kroner.

Åpnet for salg

Aker asas konsernsjef Øyvind Eriksen sa dette da han i desember ble spurt av DN om Aker Solutions fremtid: 

– Det aller viktigste i Aker Solutions er å fortsette det gode arbeidet med driftsforbedringer. Det gir selskapet attraktivitet også strategisk. Aker er ikke fremmed for å vurdere allianser eller transaksjoner dersom det styrker det industrielle fundamentet i Aker Solutions, dersom det bidrar til en høyere verdiskaping for aksjonærene og dersom det gjør virksomhetene enda mer relevante leverandør til sine kunder, sa Eriksen.

Akers kommunikasjonsdirektør Atle Kigen sier ryktene har versert fritt etter Eriksens intervju med DN i desember. Uten at han vil hverken bekrefte eller avkrefte disse ryktene overfor DN sent mandag kveld.

Aker asas kommunikasjonsdirektør Atle Kigen. Foto: Aleksander Nordahl

– Aker er et industrielt investeringsselskap som er største eier i åtte børsnoterte selskaper. Da er det en naturlig del å diskutere ideer og muligheter med selskaper og investeringsbanker. Da blir det fort mye rykter og spekulasjoner, sier Kigen.

Aker asa eier rundt 41 prosent av aksjene i Aker Solutions gjennom selskapet Aker Kværner Holding, og 6,4 prosent av aksjene i Aker Solutions direkte.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Energi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer