Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Det var hektisk aktivitet i Aker Solutions-aksjen tirsdag. På det mest var aksjen opp over 15 prosent tirsdag, men falt tilbake. Foto: DN Investor
Det var hektisk aktivitet i Aker Solutions-aksjen tirsdag. På det mest var aksjen opp over 15 prosent tirsdag, men falt tilbake. Foto: DN Investor les mer

Finans

Aker Solutions-aksjen faller

Røkke-selskapet fikk en kraftig opptur på børsen etter oppkjøpsrykter..

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det var duket til børsfest da Finansavisen  blåste liv i ryktene om salg av deler eller hele Aker Solutions. 

Det viste seg imidlertid at det ikke var noe hold i ryktene denne gangen heller. 

Aksjen faller tilbake etter den kraftige oppturen tirsdag formiddag. 

Stor omsetning, kraftig oppgang

Denne gangen var det Halliburton som skulle være i ferd med å sluke det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeserviceselskapet. 

Aksjen skjøt i været fra start, og flere investorer satt på potensielt svære gevinster. 

På det meste ble aksjen handlet til 55,95 kroner i dag, opp 17,24 prosent fra sluttkursen mandag. 

Klokken 13 ble aksjen handlet til 54,90 kroner, opp 15,05 prosent. Aksjen var mest omsatt på Oslo Børs, 194 millioner. 

Men så var det slutt. Etter at Dagens Næringsliv publiserte artikkelen «Ingen forhandlinger om Aker Solutions-salg» falt aksjen kraftig. 

Ti  minutter etter at artikkelen var publisert hadde aksjen falt 3,50 prosent fra kursen på publiseringstidspunktet. 

Fra høyeste kurs tirsdag klokken 9.11 har kursen falt nær åtte prosent. 

Ikke fremmed for allianser

Jungeltelegrafen skal ha gått het om Aker Solutions etter at DN publiserte et større intervju med Aker-sjef og Kjell Inge Røkkes høyre hånd Øyvind Eriksen i romjulen. På spørsmål om konsolidering i bransjen uttalte Eriksen da:

– Det aller viktigste i Aker Solutions er å fortsette det gode arbeidet med driftsforbedringer. Det gir selskapet attraktivitet også strategisk. Aker er ikke fremmed for å vurdere allianser eller transaksjoner dersom det styrker det industrielle fundamentet i Aker Solutions, dersom det bidrar til en høyere verdiskaping for aksjonærene og dersom det gjør virksomhetene enda mer relevante leverandør til sine kunder.

– Så hvis Aker kunne gjort en Aker BP-lignende transaksjon innen oljeservice hadde det vært interessant?

Aker Solutions

  • Oljeserviceselskap notert på Oslo Børs. 
  • Største eier er Aker Kværner Holding med 40 prosent eierandel. Aker eier 70 prosent, Nærings- og fiskeridepartementet eier 30 prosent av Aker Kværner Holding. 
Vis mer

– Aker BP har vært en øyeåpner for mange, også for Aker. Vi opplever at interessen for å samarbeide med Aker-bedrifter har økt det siste halvåret, til tross for krevende olje- og gasstider. Mye takket være de resultatene som er skapt i kjølvannet av transaksjonen med Aker BP.

– Jobber Aker aktivt med slike planer eller har dere kun øyne og ører åpne?

– I dag har vi gode relasjoner til alle viktige beslutningstagere i denne industrien. Hva som passer for oss, må også passe for andre. Aker skal fortsette å bruke sin kunnskap og sitt nettverk til å avklare hvilke strategiske opsjoner som er tilgjengelige, og som vil gagne utviklingen av våre bedrifter og aksjonærverdier.

Les hele romjulsintervjuet med Øyvind Eriksen her.

– Mye rykter og spekulasjoner

Akers kommunikasjonsdirektør Atle Kigen sier ryktene om oppkjøp av Aker Solutions har versert fritt etter Eriksens intervju med DN.

– Aker er et industrielt investeringsselskap som er største eier i åtte børsnoterte selskaper. Da er det en naturlig del å diskutere ideer og muligheter med selskaper og investeringsbanker. Da blir det fort mye rykter og spekulasjoner, sa Kigen til DN mandag kveld.

Aker asa eier rundt 41 prosent av aksjene i Aker Solutions gjennom selskapet Aker Kværner Holding, og 6,4 prosent av aksjene i Aker Solutions direkte.

Oljeservice Halliburton Aksjemarkedet Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.