Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Den nederlandske politikeren Tunahan Kuzu (til venstre) fra partiet Think nekter å debattere i en meget skarp valgkamp., Her med partifellen Sylvana Simons (i midten) og partileder Selcuk Ozturk i Haag. Foto: Jerry Lampen/AFP Photo/ANP/Netherlands OUT/NTB Scanpix
Den nederlandske politikeren Tunahan Kuzu (til venstre) fra partiet Think nekter å debattere i en meget skarp valgkamp., Her med partifellen Sylvana Simons (i midten) og partileder Selcuk Ozturk i Haag. Foto: Jerry Lampen/AFP Photo/ANP/Netherlands OUT/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Trakk seg fra valgdebatt i Nederland

Lederen for et pro-innvandringsparti trakk seg i siste liten fra den politiske valgdebatten i Nederland tirsdag kveld. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den tyrkisk-nederlandske politikeren Tunahan Kuzu fra partiet Denk (tenk), ville ikke delta i debatten der den høyrepopulistiske Jan Roos skulle delta.

Under debatten svarte Roos, og kalte Kuzu for den tyrkiske president Recep Tayyip Erdogans "skjødehund". Han karakteriserte også Kuzus fravær for feigt og en hån mot demokratiet.

Debatten er den siste politiske konfrontasjonen foran valget på ny nasjonalforsamling onsdag.

Den politiske debatten – og valget – kommer midt oppe i en diplomatisk krise mellom Nederland og Tyrkia, etter at Nederland hindret to tyrkiske ministre i å holde valgtaler foran en folkeavstemning i Tyrkia.

Det er statsminister Mark Ruttes parti VVD som ligger best an. Men det er knyttet stor spenning til hvor stor oppslutning høyreradikale Geert Wilders og hans parti PVV får. Ifølge meningsmålingene ligger de an til å få en oppslutning på rundt 14 prosent.

Valget i Nederland EU Geert Wilders Tunahan Kuzu Tyrkia Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.