Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Det skal opprettes seks bomringer som en del av samferdselssatsingen rundt Stavanger og Sandnes. Illustrasjonsfoto. Foto: Per Ståle Bugjerde
Det skal opprettes seks bomringer som en del av samferdselssatsingen rundt Stavanger og Sandnes. Illustrasjonsfoto. Foto: Per Ståle Bugjerde les mer

Samferdsel

Veipakke på Nord-Jæren: 25 milliarder i bompenger

I 15 år fra høsten 2018 skal det kreves inn 25 milliarder kroner i bompenger på Nord-Jæren. Det er en del av samferdselssatsingen rundt Stavanger og Sandnes.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En enstemmig transportkomité på Stortinget stiller seg bak forslaget som innebærer at det opprettes seks bomringer med totalt 38 passeringspunkter, skriver Stavanger Aftenblad.

Til sammen skal det kreves inn 25,2 milliarder kroner. 

21 av disse skal gå til ulike samferdselsprosjekter – både vei, kollektivt og sykkel- og gangprosjekter. De resterende 4,2 milliardene vil gå til lån, renter, innkreving og drift av bomringen.

Nullvekst i trafikk

Prosjektene som i hovedsak skal finansieres av det som omtales som «bypakke Nord-Jæren». 

Hovedmålet med pakken er nullvekst i personbiltrafikken i 15 år. Økt persontransport skal skje i form av kollektivreiser, samt reiser på sykkel og til fots.

Et stortingsvedtak i saken er ventet i slutten av måneden.

Nasjonal transportplan bompenger Samferdsel
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.