Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Bankene i Panama øker innskuddene fra kunder til tross for Panama Papers-saken.  Foto: Castillo Dominici/Getty Images/iStockphoto
Bankene i Panama øker innskuddene fra kunder til tross for Panama Papers-saken.  Foto: Castillo Dominici/Getty Images/iStockphoto les mer

Utenriks

Rekordmye penger i Panamas banker tross avsløringer

Panamapapirene har ikke ført til flukt fra bankene i landet. Banker forvaltet midler for over 1.000 milliarder kroner i fjor, som er ny rekord. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

The International Banking Center representerer panamanske og utenlandske banker i landet og bekrefter at kundenes innskudd i 2016 økte med 3,3 prosent til totalt 1.033 milliarder kroner.

For ett år siden avslørte Panamapapirene hvordan rike selskaper og enkeltpersoner verden over hadde fått hjelp av over 500 banker til å sette opp 15.500 selskaper i skatteparadiser. 

Tror veksten fortsetter

Opprettelsen av selskapene skal ha skjedd i samarbeid med Panama-baserte Mossack Fonseca. De to partnerne i advokatfirmaet er fremdeles i varetekt på grunn av beskyldningene om hvitvasking.

Økonomien i Panama er ventet å vokse videre og raskest av alle i Latin-Amerika i år, med mer enn 6 prosent, ifølge Verdensbanken.

Panama Verdensbanken The International Banking Center Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.