Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Høyesterett ga kvinnen medhold i at Posten ikke kunne ta fra henne lederstilling og gjøre henne til postbud igjen. Foto: Adrian Nielsen
Høyesterett ga kvinnen medhold i at Posten ikke kunne ta fra henne lederstilling og gjøre henne til postbud igjen. Foto: Adrian Nielsen les mer

no_topic

Ansatt vant over Posten i Høyesterett

Etter flere års kamp mot Posten, vant Kjersti Myrjord i Høyesterett. Arbeidsgiveren kunne ikke si henne opp fra stillingen og degradere henne.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Myrjord begynte som postbud, men steg i gradene og var distribusjonsleder og hadde 18 års ansiennitet da hun fikk beskjed om at hun var overtallig. Det skjedde sommeren 2014. Hun fikk tilbud om å beholde lønnen, men gå tilbake til jobben som postbud, skriver Bergens Tidende.

Ugyldig oppsigelse

– Jeg tenkte: Dette er urimelig. Jeg tar kampen, sier hun. Kampen ble en rettssak, som denne uken ble avgjort i landets øverste domstol. Myrjord tapte i tingretten, men vant i lagmannsretten. Etter at Posten anket, vant hun også i Høyesterett.

Før hun mistet lederjobben, gikk Posten til faste ansettelser av nye ledere, selv om behovet var midlertidig. Myrjord ble forbigått og ble altså senere sagt opp fra stillingen, en oppsigelse Høyesterett mener er ugyldig.

Posten overrasket over Høyesterett

Etter seieren er hun fast bestemt på at hun vil tilbake i den gamle jobben. Arbeidsgiveren ser på om dommen får konsekvenser for omstillingen som fortsatt pågår.

– I så fall skal vi tilpasse oss en slik prosess i nært samarbeid med de tillitsvalgte, sier pressesjef John Eckhoff i Posten. Han sier selskapet er overrasket over utfallet.