Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utenriks

Brasils president prøver å legge lokk på kjøttskandale

Brasils president Michel Temer forsøker å berolige verden med at brasiliansk kjøtt er trygt etter at en rekke produsenter har eksportert fordervet kjøtt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Temer møtte søndag en rekke representanter for kjøttindustrien og innkalte ambassadører fra flere titalls land for å forsøke å legge lokk på skandalen.

Brasil er verdens største eksportør av biff og kyllingkjøtt, med kunder i 150 land. Men nylig er det kommet fram anklager om korrupsjon og uhygieniske forhold i kjøttindustrien.

Ifølge politiet har kjøttprodusenter i en årrekke bestukket helseinspektører for å få fordervet kjøtt godkjent for eksport. Flere produksjonssteder er raidet av politiet, 30 personer er arrestert, og det er utstedt 27 arrestordrer.

En større kyllingfarm, som drives av det multinasjonale konsernet BRF, og to slakterier som hører til det brasilianske selskapet Peccin, er stengt med øyeblikkelig virkning.

Brasil Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.