Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Trygve Hegnar selger unna aksjer i lakseoppdretteren Marine Harvest. Medieeieren sitter igjen med en gevinst på 146 millioner kroner i selskapet, kort tid etter at han kjøpte nettsiden ABC Startsiden for en ukjent sum. Foto: Gunnar Blöndal
Trygve Hegnar selger unna aksjer i lakseoppdretteren Marine Harvest. Medieeieren sitter igjen med en gevinst på 146 millioner kroner i selskapet, kort tid etter at han kjøpte nettsiden ABC Startsiden for en ukjent sum. Foto: Gunnar Blöndal les mer

Finans

Hegnar selger i Marine Harvest

Medieeieren og investoren Trygve Hegnar har en gevinst på 146 millioner kroner i John Fredriksens lakseoppdrettsselskap. Nå selger han seg ned.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Medieeier Trygve Hegnar dukket overraskende opp som en av de største aksjonærene i Marine Harvest for litt over et år siden, oppdrettsselskapet som er kontrollert av skipsreder og milliardær John Fredriksen.

Ut av topplisten

Hegnar og Periscopus

  • Trygve Hegnar (73) eier Periscopus sammen med sine to barn, Jon Trygve (23) og Margrethe (21). Barna eier 20 prosent hver.
  • Periscopus eier finanstidsskriftet Kapital, Finansavisen, Windy Boats, Boklageret, hoteller og eiendommer.
  • Høsten 2014 fikk Hegnar en gevinst på rundt en halv milliard kroner da Periscopus solgte mesteparten av sin aksjepost i Hurtigruten.
  • Nylig kjøpte Periscopus nettstedet ABC Startsiden as av Telenor for en ukjent sum.
Vis mer

Siden Hegnars investeringsselskap Periscopus as kom inn på listen med fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på oppunder én prosent, har Hegnar hatt en gevinst på sine aksjer på mer eller mindre nøyaktig 100 millioner kroner. På toppen av kursgevinsten har Hegnar fått utbetalt 45,6 millioner kroner i utbytte i perioden. 

I februar i fjor kunne Finansavisen melde at Hegnar kjøpte fire millioner aksjer i Marine Harvest, til en kurs på 115,40 kroner, som verdsatte posten til 462 millioner kroner den gang.

Nå selger han seg ned.

Ifølge en oppdatert aksjonærutskrift mandag, er Periscopus ikke lenger på listen over de største aksjonærene i selskapet. Det fremgår ikke om Hegnar har solgt alle sine aksjer, men han har uansett redusert sin eierandel i selskapet, og har nå færre enn 2,3 millioner aksjer.

Hvor mye han har solgt ned ønsker ikke Hegnar å svare på. 

– Det har jeg ingen kommentar til nå, sier han til DN. 

Knallår for oppdrett

Hegnar har fått med seg et godt år for oppdrettsbransjen.

Marine Harvest fikk rekordhøy omsetning i fjor og i fjerde kvartal, viser selskapets tall for perioden. Selskapet fikk et operasjonelt driftsresultat på 2,3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2016. Selskapet slaktet 100.000 tonn laks i kvartalet, der produksjonen i Norge står for to tredjedeler av salget.

I fjerde kvartal hadde Marine Harvest en omsetning på 1025 milliarder euro. Det tilsvarer rundt ni milliarder kroner.

De gode resultatene kom etter et år med høye laksepriser, sterk etterspørsel og redusert tilbud, som ifølge Marine Harvest-ledelsen ga et rekordhøyt operasjonelt driftsresultat.

Satser på nett

Hegnars nedsalg i Marine Harvest har skjedd de seneste dagene, og skjedde dermed samtidig med at han kjøpte nettsiden ABC Startsiden.

– Vi går fra nisjeprodukter som Kapital, Finansavisen og Hegnar.no til det store, generelle nyhetsbildet, sa Hegnar i en pressemelding i forrige uke

Les også:

Trygve Hegnar Marine Harvest Group John Fredriksen Laks Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.