Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Norske Skog er hardt presset i et tøft marked. Selskapets revisor er usikker på forutsetningene er tilstede for prinsippet om videre drift. Årsberetningen og regnskap for 2016 godkjennes dog. Foto: Øyvind Elvsborg
Norske Skog er hardt presset i et tøft marked. Selskapets revisor er usikker på forutsetningene er tilstede for prinsippet om videre drift. Årsberetningen og regnskap for 2016 godkjennes dog. Foto: Øyvind Elvsborg les mer

Finans

Norsk Skog-revisor bekymret for videre drift

Betydelig usikkerhet om refinansiering før låneforfall i 2019, mener BDO.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norske Skogs revisor, BDO, understreker at det er vesentlig usikkerhet rundt Norske Skogs forutsetning for fortsatt drift (Going Consern), melder TDN Finans som viser til selskapets årsrapport for 2016, lagt frem mandag.

«(..) Selv om selskapet ikke har noen vesentlige obligasjonsforfall før 2019, er det usannsynlig at obligasjonene som forfaller i 2019 kan tilfredsstilles av selskapets kontantgenerering alene, og det er betydelig usikkerhet om refinansiering av dette forfallet vil være tilgjengelig eller oppnåelig», heter det i revisjonsberetningen.

Samtidig opplyses det at revisjonsberetningen ikke er modifisert som følge av dette, og at styrets beretning i årsregnskapet er revidert og funnet i orden.

Styret i Norske Skog bekrefter i sin beretning at forutsetningen for videre drift er til stede, og at regnskapet er satt opp i henhold til dette.

I dagens innkalling til generalforsamling i Norske Skog fremgår det blant annet at styret i selskapet ønsker fullmakt til å øke aksjekapitalen med 50 prosent og fullmakt til utstedelse av konvertible lån på inntil to milliarder kroner.

Norske Skog-aksjen er ned syv prosent sålangt i år, til 2,64 kroner. Det verdsetter selskapet til 737 millioner kroner. Den seneste måneden er imidlertid aksjen opp 20 prosent.

Norske Skog Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.