Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Den britiske statsministeren Theresa May entrer scenen for å holde sitt innlegg på det konservative partiets vårkonferanse i den walisiske byen Cardiff. Foto: Ben Stansall/Afp/NTB scanpix
Den britiske statsministeren Theresa May entrer scenen for å holde sitt innlegg på det konservative partiets vårkonferanse i den walisiske byen Cardiff. Foto: Ben Stansall/Afp/NTB scanpix les mer

Utenriks

Brexit-datoen er satt

29. mars vil Theresa May utløse artikkel 50, som formelt sender Storbritannia på vei ut av EU. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En talsperson for Theresa May bekrefter mandag overfor en rekke internasjonale medier, deriblant britiske BBC, at britiske myndigheter vil utløse artikkel 50 i EU-traktaten den 29. mars. 

May har tidligere varslet at hun vil utløse artikkel 50 i Lisboa-traktaten innen utgangen av mars 2017. Det er startskuddet for partene til å bli enige om en avtale for britenes EU-exit innen to år.

Brexit

  • 23. juni 2016 stemte 51,9 prosent av britene for at Storbritannia skal forlate EU. 48,1 prosent stemte for å bli i unionen.
  • Statsminister David Cameron kunngjorde dagen etter avstemningen sin avgang.
  • Tidligere innenriksminister Theresa May tok over som statsminister.
  • Storbritannia skal etter planen formelt gå ut av EU 29. mars 2019.
Vis mer

Storbritannia har vært medlem av EU (tidligere EF) siden 1973. EU er en økonomisk og politisk union som i dag består av 28 land.

Brexit Storbritannia Lisboa David Cameron Theresa May Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.