Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Den britiske statsministeren Theresa May entrer scenen for å holde sitt innlegg på det konservative partiets vårkonferanse i den walisiske byen Cardiff. Foto: Ben Stansall/Afp/NTB scanpix
Den britiske statsministeren Theresa May entrer scenen for å holde sitt innlegg på det konservative partiets vårkonferanse i den walisiske byen Cardiff. Foto: Ben Stansall/Afp/NTB scanpix les mer

Utenriks

Brexit-datoen er satt

29. mars vil Theresa May utløse artikkel 50, som formelt sender Storbritannia på vei ut av EU. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En talsperson for Theresa May bekrefter mandag overfor en rekke internasjonale medier, deriblant britiske BBC, at britiske myndigheter vil utløse artikkel 50 i EU-traktaten den 29. mars. 

May har tidligere varslet at hun vil utløse artikkel 50 i Lisboa-traktaten innen utgangen av mars 2017. Det er startskuddet for partene til å bli enige om en avtale for britenes EU-exit innen to år.

Brexit

  • 51,9 prosent av britene stemte 23. juni for at Storbritannia skal forlate EU. 48,1 prosent stemte for å bli i unionen.
  • Statsminister David Cameron kunngjorde dagen etter avstemningen at han går av.
  • Tidligere innenriksminister Theresa May tok senere over som statsminister.
  • May har varslet at hun vil utløse artikkel 50 i Lisboa-traktaten innen utgangen av mars 2017. Det er startskuddet for partene til å bli enige om en avtale innen to år.
Vis mer

Storbritannia har vært medlem av EU (tidligere EF) siden 1973. EU er en økonomisk og politisk union som i dag består av 28 land.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Brexit Storbritannia Lisboa David Cameron Theresa May Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.