Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Torkild R. Reinertsen
 i oljeservicekonsernet Reinertsen her avbildet under DNs Energikonferanse. Foto: Aleksander Nordahl
Torkild R. Reinertsen
 i oljeservicekonsernet Reinertsen her avbildet under DNs Energikonferanse. Foto: Aleksander Nordahl les mer

Torkild Reinertsen

Norsk oljeservicekonsern kan bli solgt

Det har kommet bud fra investorer som vil kjøpe det familieeide oljeserviceselskapet Reinertsen, melder Adresseavisen. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Investorer har kommet med foreløpige bud på det kriserammede oljeservicekonsernet Reinertsen. Fristen for å løse gjeldskrisen i selskapet er utsatt i to måneder.

Det skriver Adresseavisen mandag (betalingsmur).

Forlenget konkursbeskyttelse

Det er gjeldsnemnda som leder arbeidet med å redde det trønderske oljeserviceselskapet som opplyser at det kan komme et endelig bud på selskapet i løpet av de neste dagene.

Det viser søknaden om forlenget konkursbeskyttelse fra selskapet som er sendt inn til Sør-Trøndelag tingrett. I en kjennelse fra tingretten i forrige uke ble gjeldsforhandlingsperioden og konkursvernet forlenget i to måneder til 19. mai, ifølge avisen.

Tøffe tider

De siste årene har vært svært tøft for det familieeide Reinertsen-konsernet i Trondheim. På to år er antall ansatte i konsernet redusert fra 2428 til rundt 700 ansatte i dag. 

Grunnen er en kollaps i etterspørselen etter tjenester innen olje og gass som følge av den lave oljeprisen. I tillegg har også bygg og anleggsvirksomheten sviktet. I desember 2016 ble det klart at selskapet ikke lenger greier å betjene gjelden og derfor måtte be om gjeldsforhandlinger i Sør-Trøndelag tingrett. 

Reinertsen as

  • Reinertsen er et rådgivende ingeniørselskap med hovedkontor i Trondheim. En stor del av aktiviteten er knyttet til vedlikeholds- og modifikasjonsmarkedet på norsk sokkel. Reinertsen solgte sin landbaserte bygge- og anleggsvirksomhet høsten i fjor.
  • Reinertsen ble startet av Arne Reinertsen i 1946, og eies og drives i dag av sønnene Torkild og Erik, som igjen har hver sin sønn inne i bedriften og på eiersiden. 
  • Konsernet har nå rundt 700 ansatte. 
  • Ble denne uken kjøpt opp av det Kjell Inge Røkke-dominerte oljeserviceselskapet Aker Solutions
Vis mer

Selskapet hadde i 2015 inntekter på 1,7 milliarder kroner, og et underskudd etter skatt på 500 millioner.

Oljeservice Torkild Reinertsen
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.