Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Torkild R. Reinertsen
 i oljeservicekonsernet Reinertsen her avbildet under DNs Energikonferanse. Foto: Aleksander Nordahl
Torkild R. Reinertsen
 i oljeservicekonsernet Reinertsen her avbildet under DNs Energikonferanse. Foto: Aleksander Nordahl les mer

Torkild Reinertsen

Norsk oljeservicekonsern kan bli solgt

Det har kommet bud fra investorer som vil kjøpe det familieeide oljeserviceselskapet Reinertsen, melder Adresseavisen. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Investorer har kommet med foreløpige bud på det kriserammede oljeservicekonsernet Reinertsen. Fristen for å løse gjeldskrisen i selskapet er utsatt i to måneder.

Det skriver Adresseavisen mandag (betalingsmur).

Forlenget konkursbeskyttelse

Det er gjeldsnemnda som leder arbeidet med å redde det trønderske oljeserviceselskapet som opplyser at det kan komme et endelig bud på selskapet i løpet av de neste dagene.

Det viser søknaden om forlenget konkursbeskyttelse fra selskapet som er sendt inn til Sør-Trøndelag tingrett. I en kjennelse fra tingretten i forrige uke ble gjeldsforhandlingsperioden og konkursvernet forlenget i to måneder til 19. mai, ifølge avisen.

Tøffe tider

De siste årene har vært svært tøft for det familieeide Reinertsen-konsernet i Trondheim. På to år er antall ansatte i konsernet redusert fra 2428 til rundt 700 ansatte i dag. 

Grunnen er en kollaps i etterspørselen etter tjenester innen olje og gass som følge av den lave oljeprisen. I tillegg har også bygg og anleggsvirksomheten sviktet. I desember 2016 ble det klart at selskapet ikke lenger greier å betjene gjelden og derfor måtte be om gjeldsforhandlinger i Sør-Trøndelag tingrett. 

Reinertsen as

  • Reinertsen er et rådgivende ingeniørselskap med hovedkontor i Trondheim. En stor del av aktiviteten er knyttet til vedlikeholds- og modifikasjonsmarkedet på norsk sokkel. Reinertsen solgte sin landbaserte bygge- og anleggsvirksomhet høsten i fjor.
  • Reinertsen ble startet av Arne Reinertsen i 1946, og eies og drives i dag av sønnene Torkild og Erik, som igjen har hver sin sønn inne i bedriften og på eiersiden. 
  • Konsernet har nå rundt 700 ansatte. 
  • Ble denne uken kjøpt opp av det Kjell Inge Røkke-dominerte oljeserviceselskapet Aker Solutions
Vis mer

Selskapet hadde i 2015 inntekter på 1,7 milliarder kroner, og et underskudd etter skatt på 500 millioner.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Oljeservice Torkild Reinertsen
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.