Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Deutsche Banks toppsjef John Cryan merker det også på lommeboken at banken er ute i hardt vær Foto: KAI PFAFFENBACH
Deutsche Banks toppsjef John Cryan merker det også på lommeboken at banken er ute i hardt vær Foto: KAI PFAFFENBACH les mer

Finans

Null i bonus for andre år på rad

Deutsche Bank kutter bonuspotten med 77 prosent etter nok et trøblete år. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det var kanskje ikke helt det han hadde sett for seg, toppsjef John Cryan. Han begynte i jobben som administrerende direktør i Deutsche Bank i 2015, og gikk rett på to strake år uten bonusutbetaling. 

Ifølge CNN Money kutter den tyske storbanken bonuspotten med 77 prosent til 500 milllioner euro for 2016, 4540 millioner kroner. Ledelsen avstår fra bonusutbetalinger, kommer det frem av storbankens årsrapport. 

Innrømmet feil strategi

Deutsche Bank varslet i begynnelsen av mars en massiv kapitalinnhenting og restrukturering av banken som vil koste to milliarder euro

- Det er en positiv dreining at vi at vi nå går til det modige steget å innrømme at vi gikk i feil retning, sa Cryan da han presenterte emisjonen for markedet. 

Betaler milliarder i bøter og forlik

Banken inngikk i desember i fjor et forlik med det amerikanske justisdepartementet etter salg av råtne boliglån i forkant av finanskrisen i 2008. Nå må de punge ut 59,3 milliarder kroner. 

Gjennom fjoråret har banken også vært etterforsket for å ha hvitvasket russiske penger. Tirsdag denne uken ble banken dømt til å betale 5,25 milliarder kroner for ulovlighetene.

Les også: Milliardbøter til Deutsche Bank for hvitvasking

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør