Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Dollarmilliardæren og filantropen David Rockefeller døde mandag. Her er han avbildet i 1981. Foto: D. Pickoff
Dollarmilliardæren og filantropen David Rockefeller døde mandag. Her er han avbildet i 1981. Foto: D. Pickoff les mer

Rockefeller-familiens overhode er død

Den amerikanske milliardæren og filantropen David Rockefeller er død, 101 år gammel.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det opplyser en talsmann for familien mandag. 101-åringen døde av hjertestans i sitt hjem i Pocantico Hills i delstaten New York.

David Rockefeller var overhodet for den sagnomsuste Rockefeller-familien, en av USAs rikeste familier.

Han ble født i 1915 som sønn av oljemagnaten John D. Rockefeller Jr. og barnebarn av John D. Rockefeller Sr. Sistnevnte var den første amerikaner som ble dollarmilliardær og ble i sin tid omtalt som "den rikeste mann i verdenshistorien".

Barnebarnet David Rockefeller var ifølge Forbes selv god for 3,3 milliarder dollar, tilsvarende om lag 28 milliarder kroner.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør