Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
FBI-sjef James B. Comey bekrefter nå at det er innledet etterforskning om hva som skjedde i forbindelse med valget. Foto: Joshua Roberts/Reuters/NTB Scanpix
FBI-sjef James B. Comey bekrefter nå at det er innledet etterforskning om hva som skjedde i forbindelse med valget. Foto: Joshua Roberts/Reuters/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Trump-etterforskning vekker reaksjoner

FBIs etterforskning av Donald Trumps mulige bånd til Russland vekker sterke reaksjoner både hos demokratene og fra presidenten selv.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mandag ble høringen om mulig russisk innblanding i den i den amerikanske valgkampen innledet i etterretningskomiteen i Representantenes hus.

FBI-sjef James B. Comey bekrefter nå at det er innledet etterforskning om hva som skjedde i forbindelse med valget. Noe av det etterforskningen skal avklare, er mulige bånd mellom Donald Trumps kampanje-apparat og russiske myndigheter, ifølge New York Times.

– Jeg har fått i oppgave av justisdepartementet å bekrefte at FBI, som en del av vårt etterretningsoppdrag, etterforsker russiske myndigheters forsøk på å forstyrre presidentvalget i 2016, sa Comey til komiteen mandag.

– Og det inkluderer etterforskning av alle mulige bånd mellom personer tilknyttet Trump-kampanjen og russiske myndigheter og om det er noen form for koordinering mellom kampanjen og russiske fremstøt.

Trump-Twitter

Allerede før høringen startet var Trump på Twitter.

«Hva med all kontakt mellom Clintons kampanje og russerne?» spurte han på Twitter.

FBI anklaget i januar Russland for å ha hacket Demokratenes nasjonalkomité før presidentvalget i USA, angivelig for å sverte Hillary Clinton og hjelpe Donald Trump til seier.

Amerikanske medier har tidligere avdekket at valgkampmedarbeidere og andre personer med tilknytning til Trump gjentatte ganger før valget hadde kontakt med russiske etterretningsagenter.

Vekker reaksjoner

Flere medier har også meldt at Russland ifølge ubekreftede opplysninger tilbød Trump lukrative forretningsavtaler i årene før han besluttet å stille til valg, angivelig for å kjøpe seg fremtidig innflytelse.

I februar ble Trump tvunget til å sparke sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn etter avsløringer om at han hadde hatt skjult kontakten han hadde hatt med Russlands USA-ambassadør Sergej Kisljak.

Antydningen om russisk innblanding vekker sterke reaksjoner blant demokratene.

– Hvis noen i Trump-kampanjen, eller noen tilknyttet dem, har hjulpet eller bistått russere, vil det ikke bare være alvorlig kriminalitet, det vil også være en av de mest sjokkerende svik i vår demokratiske historie, sa demokratenes komitémedlem Adam Schiff i høringen.

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.