Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge sier at det ikke var plass til alle som ønsket å være med i den store næringslivsdelegasjonen som neste uke reiser til Kina sammen med statsminister Erna Solberg.  Foto: Per Thrana
Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge sier at det ikke var plass til alle som ønsket å være med i den store næringslivsdelegasjonen som neste uke reiser til Kina sammen med statsminister Erna Solberg.  Foto: Per Thrana les mer

Utenriks

Norsk næringsliv øyner kjempemarkedet i Kina

Når statsministeren gjester Kina neste uke, er det med et topptungt følge på over 200 personer fra norsk næringsliv. Landets enorme marked skaper optimisme.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Statoil, Kongsberg Gruppen, DNV GL, Yara, Telenor, Tomra og Abelia er blant selskapene som deltar i Kina-delegasjonen med statsminister Erna Solberg (H) i spissen, skriver Finansavisen.

Konsernsjef Stefan Ranstrand i Tomra, som lager systemer for pant- og avfallshåndtering, har store forventninger.

– Vi regner med at Kina kommer til å bli det største markedet vårt på sikt, sier han til avisen.

Innovasjon Norge leder næringslivsdelegasjonen, som inkluderer 14 konsernsjefer. Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth sier de ikke fikk med seg alle som ønsket å delta.

– Men det er planlagt flere delegasjoner som åpner opp for enda flere bedrifter som vil posisjonere sine løsninger i Kina og Asia, sier hun.

Innovasjon Norge skriver i en pressemelding at det er lagt opp til et tettpakket program i Beijing 7. april og i Shanghai dagen etter. Temaene går på bærekraft, delingsøkonomi, helse, ren energi og smarte byer og samfunn, havrommet inkludert maritimt, olje og gass, bioøkonomi, sjømat, entreprenørskap og reiseliv.

– For norsk næringsliv vil det bety nye muligheter i det som er en av verdens raskest voksende økonomier, sier Traaseth.

(©NTB)

Yara Telenor Abelia Kina Tomra Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.