Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utdannelse

Dag Rune Olsen gjenvalgt som rektor ved Universitetet i Bergen

Dag Rune Olsen og Margareth Hagen ble onsdag valgt til rektor og prorektor ved Universitetet i Bergen (UiB) for perioden 2017–2021. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det er veldig hyggelig å få fornyet tillit i en jobb jeg har satt stor pris på i fire år. UiB er en fantastisk institusjon som jeg gleder meg til å få lede de neste årene, sier Dag Rune Olsen.

Onsdag ble Olsen, som har vært rektor ved universitetet i perioden 2013-2017, valgt til rektor for fire nye år. Den nye perioden starter 1. august, og med seg får han Margareth Hagen, som ble valgt til prorektor, og viserektorene Robert Bjerknes og Oddrun Samdal.

Dag Rune Olsen er professor i biomedisinsk fysikk og er tidligere dekan ved Det matematiske naturvitenskapelige fakultet. Margareth Hagen er professor i italiensk litteratur og dekan ved Det humanistiske fakultet.

– Det blir spennende og utfordrende. Jeg gleder meg og er utålmodig etter å komme i gang, men først skal jeg forsette å være dekan for Det humanistiske fakultet fram til 1. august, sier Hagen.

Det nye rektoratet ble valgt uten motkandidater.

Universitetet i Bergen Utdannelse
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.