Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Her er den amerikanske investoren og milliardæren Jim Rogers avbildet under Skagens nyttårskonferanse i 2014. Den gang sa han at «- Bøndene kommer til å kjøre Lamborghini, og aksjemeglerne kommer til å kjøre taxi.». Foto: Gunnar Blöndal
Her er den amerikanske investoren og milliardæren Jim Rogers avbildet under Skagens nyttårskonferanse i 2014. Den gang sa han at «- Bøndene kommer til å kjøre Lamborghini, og aksjemeglerne kommer til å kjøre taxi.». Foto: Gunnar Blöndal les mer

Finans

Investorlegende forbereder seg på «global finansiell kollaps»

Milliardærinvestoren Jim Rogers advarer mot potensielle kriser om USAs president Donald Trump ikke holder det han lover. – Det kommer an på Herr Trump, det kan skje i dag, sier han.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Milliardæren og investorlegenden Jim Rogers, som i mange år har spådd ragnarok for verdens finansmarkeder, ser dystre fremtidsutsikter for USA og verden nå som Donald Trump er USAs president.  

I et intervju med nettstedet Finance News Network, som Rogers selv delte på Twitter torsdag, svarer han på spørsmål om at han forbereder seg på en «global finansiell kollaps» dersom Trump ikke holder det han lover og når han forventer at den kommer. 

– Det kommer an på Herr Trump, det kan skje i dag, sier han. 

Advarer mot handelskrig

Det er særlig Trumps proteksjonistiske handelspolitikk Rogers advarer mot. Den ferske presidenten har i lang tid kritisert handelspartnerne Kina og Mexico for at de selger billige varer til USA, og har truet med å innføre store importavgifter for å redusere det amerikanske handelsunderskuddet.

– Hvis Trump starter handelskriger kommer hele verden til å kollapse. Hvis han gjør andre ting – kutter skatter, bygger infrastruktur, henter penger tilbake til USA og fjerner reguleringer – vill markedene like det og fortsette å øke en stund. Men hvis han gjør alt det andre han har lovet, bør du være veldig bekymret, sier han.

Siden Trump vant valget har amerikanske aksjer skutt fart og nådd en rekke toppnivåer de siste ukene og månedene på Trumps løfter om skattereform, infrastrukturreform og å kutte reguleringer.

Rogers har også tidligere advart mot Trump og hans politikk, særlig knyttet til Trumps proteksjonistiske handelspolitikk og trusler om en handelskrig med blant annet Kina og Mexico. 

– Han ønsker virkelig en handelskrig. Dersom det skjer, selg alt, sa Rogers til nettstedet Marketwatch like etter at Trump ble president.

Den kjente investoren sier handelskriger alltid har vært katastrofale.

– Det fører til konkurser, og har ført til virkelige kriger, sier Rogers.

Anbefaler dollar og jordbruk

Han investerer nå i amerikanske dollar for å sikre seg mot urolige tider fremover, og anbefaler investeringer i jordbruk i tiden som kommer. 

– Hvis vi får kaos og krise er jordbruksyrket noe av det beste du kan gjøre. Jeg eier mange amerikanske dollar fordi jeg forventer problemer. Når alt kommer til alt er en gård den sikreste havnen. Jeg har ikke en gård fordi jeg ville vært en dårlig bonde, sier han. 

Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.