Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
MS «Nordstjernen» er nå et cruiseskip. Foto: Geir Bjørn Nilsen
MS «Nordstjernen» er nå et cruiseskip. Foto: Geir Bjørn Nilsen les mer

Arbeidsliv

14 pågrepet på cruiseskip i Bodø

Politiet pågrep torsdag 14 av mannskapet på det tidligere hurtigruteskipet MS Nordstjernen som lå til kai i Bodø.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Politiet aksjonerte mot skipet torsdag morgen etter å ha fått informasjon om mulige lovbrudd. Alle de pågrepne mistenkes for brudd på utlendingsloven.

– Alle personene er mannskap om bord på skipet. De er opprinnelig fra Filippinene, og det dreier seg om både kvinner og menn. Det er opprettet utvisningssak på alle 14 personene, opplyser politiadvokat Charlotte Ringkjøb i Nordland politidistrikt.

Sakene oversendes nå til Utlendingsdirektoratet som har beslutningsmyndighet i slike saker. I tillegg til at det er opprettet utvisningssak, vurderer politiet om det også skal gis forelegg for brudd på utlendingsloven.

Ifølge en pressemelding fra politiet vil det fortløpende bli vurdert om de pågrepne skal framstilles for varetektsfengsling.

Det tidligere hurtigruteskipet eies i dag av rederiet Vestland Marine og kom til Bodø fra Tromsø onsdag. Det skal ikke ha passasjerer om bord.

Hurtigruten eier ikke skipet

Hurtigruten sier de ikke har noe med saken å gjøre, men de har tidligere leid inn både skip og mannskap.

– Hurtigruten eier ikke skipet i dag, og vi hadde heller ikke noen leieavtale med rederiet nå. Så dette er i første rekke en sak mellom myndighetene og Vestland Marine, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

– Men vi i Hurtigruten forventer at samtlige av våre leverandører følger lover og regler og opererer med norske lønns- og arbeidsvilkår, legger han til.

Bergens-rederiet Vestland Marine sier til NRK at de ikke vil kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

Bodø Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.