Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Avbildet er oljeselskapet Statoil oljeraffineri på Mongstad. Oljeraffineriene bidro til økningen i norsk industri den siste tiden.  Foto: Eivind Senneset
Avbildet er oljeselskapet Statoil oljeraffineri på Mongstad. Oljeraffineriene bidro til økningen i norsk industri den siste tiden.  Foto: Eivind Senneset les mer

Industri

Industriproduksjonen øker

Norsk industriproduksjon økte inn i 2017, ifølge nye tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norsk industriproduksjon gikk opp med 1,2 prosent i perioden desember 2016 til februar 2017 sammenlignet med den foregående tremånedersperiode, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå.

På månedsbasis, fra januar til februar i 2017, var det ingen endring ifølge SSB.

Olje, kjemi og farmasi trekker opp

Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro mest til den totale veksten med en ifølge SSB «klar økning på 6,1 prosent». Høy produksjon av farmasøytiske produkter, i tillegg til vedlikeholdsstans hos toneangivende produsenter i den foregående tremånedersperioden forklarer denne veksten. Det var også en tydelig økning innenfor dataindustri og elektrisk utstyrsindustri på grunn av høy produksjon av elektrisk utstyr, ifølge SSB. 

Samtidig bidro oljerelaterte næringer som maskinindustri og metallvareindustri til å dempe oppgangen i den samlede industriproduksjonen.

EQUINOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Norsk industriproduksjon Mongstad Oljeservice Statistisk sentralbyrå SSB Industri
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.