Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utenriks

Mann pågrepet – sier han står bak angrepet i Stockholm

Svensk politi har pågrepet en mann i Märsta utenfor Stockholm som tar på seg skylden for lastebilangrepet der tre personer ble drept.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ifølge Aftonbladet er vedkommende skadet. Han skal ha fortalt at det er han som utførte det dødelige angrepet i Stockholm sentrum. Vedkommende skal også ligne personen på bildene som politiet offentliggjorde på pressekonferansen tidligere i kveld.

Pågripelsen skjedde i Märsta, et tettsted i Sigtuna kommune utenfor Stockholm, nær flyplassen Arlanda. Den nasjonale innsatsstyrken skal være på vei dit.

Ifølge Aftonbladet skal mannen ha blitt fanget opp av overvåkingskamera da han tok toget fra sentralstasjonen i Stockholm etter dramaet i Drottninggatan.

Mannen ble pågrepet av politiets nasjonale innsatsstyrke, som tilsvarer beredskapstroppen til norsk politi. Under pågripelsen skal han ha blitt lagt i bakken, og det var da han ifølge den svenske avisens kilder fikk lettere skader.

Svensk politi bekrefter at en person er pågrepet i forbindelse med det antatte terrorangrepet, men vil ikke gi noen detaljer.

– Vi bekrefter at en person er pågrepet, mistenkt for en eller annen form for innblanding i dette, sier en talsmann for politiet i Stockholm, Lars Byström, til Aftonbladet.

En lastebil kjørte fredag ettermiddag inn i Åhlens City i Drottninggatan i Stockholm sentrum. På veien kjørte kjøretøyet inn i en folkemasse.

Tre er drept og åtte såret, bekrefter politiet overfor TT. På Twitter skriver politiet at flere er skadde, men at de ikke har noen oversikt over hvor mange.

Stockholm Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.