Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Sean Spicer, som er pressetalsmann i Det hvite hus kom med det som oppfattes som kontroversielle sammenligninger mellom Syrias president Assad og Adolf Hitler tirsdag. (AP Photo/Andrew Harnik) Foto: Andrew Harnik/AP Photo/NTB Scanpix
Sean Spicer, som er pressetalsmann i Det hvite hus kom med det som oppfattes som kontroversielle sammenligninger mellom Syrias president Assad og Adolf Hitler tirsdag. (AP Photo/Andrew Harnik) Foto: Andrew Harnik/AP Photo/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Trumps talsmann hevder Hitler ikke brukte kjemiske våpen

Under en pressekonferanse tirsdag sa Donald Trumps pressetalsmann Sean Spicer at Hitler ikke brukte kjemiske våpen under andre verdenskrig.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Uttalelsen kom idet Spicer snakket om det kjemiske angrepet i Syria i forrige uke og forsøkte å sammenligne Assad og Hitler.

– Ikke engang Hitler sank så dypt at han brukte kjemiske våpen, sa Spicer.

Men naziregimet brukte som kjent gass for å ta livet av millioner av jøder under andre verdenskrig.

Da Spicer ble bedt om å utdype, sa han at Hitler «ikke brukte gass mot sitt eget folk på samme måte som Assad gjør.»

Kort tid etter pressekonferansen måtte Spicer gi en rekke beklagelser.

Uttalelsen skapte ramaskrik på sosiale medier, og under pressekonferansen ropte en journalist "han gasset jødene", hvorpå Spicer forsøkte å rette opp utsagnet ved å si at han snakket om det å slippe bomber fra luften mot sitt eget folk, ikke "holocaustsentre".

Det hvite hus sendte senere ut en skriftlig uttalelse der Spicer skriver at han ikke forsøkte å redusere holocausts grusomme karakter.

– Jeg forsøkte å markere det særegne ved å bruke fly til å slippe kjemiske våpen mot befolkningssentre. Alle angrep mot uskyldige mennesker er forkastelige og utilgivelige, heter det i uttalelsen.

(©NTB)

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.