Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utenriks

United-sjefen sier unnskyld

Etter 24-timer med mediestorm har United Airlines toppsjef Oscar Munoz kommet med en uforbeholden unnskyldning

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I en pressemelding som nylig ble publisert på selskapets nettsider skriver Oscar Munoz at hendelsene på flight 3411 har vekket mange følelser:

– Raseri, sinne, skuffelse. Jeg deler alle disse følelsene, og ikke minst: min dypeste unnskyldning for hva som skjedde, skriver Munoz.

Han fortsetter:

– Som dere fortsetter jeg å være foruroliget av det som skjedde på denne flighten og jeg beklager på dypest vis til passasjeren som ble fjernet med makt og til alle de øvrige passasjerene om bord. Ingen burde noensinne bli behandlet på denne måten.

Dette er nye toner fra Munoz som tidligere har sendt ut en epost til de ansatte i selskapet der har hevdet at passasjeren som ble fjernet var bråkete og krigersk. Denne eposten ble senere lekket på Twitter.

Nå som Munoz har endret tonen skriver han at han vil at alle skal vite at selskapet vil ta fullt ansvar og vil jobbe for å rette feilen.

– Det er aldri for sent å gjøre det rette, skriver flyselskapets toppsjef.

Han legger til at dette blant annet vil innebære å gå gjennom flytting av crew, hvilke incentiver selskapet tilbyr for å få frivillige til å ta et senere fly, hvordan de håndterer situasjoner der fly er overbooket og hvordan man samarbeider med lufthavnmyndigheter og lokalt politi.

Munoz lover at United Airlines vil publisere en rapport som ser på dette innen 30. april.

United Airlines har kommet under stadig sterkere kritikk etter at selskapet tilkalte flyplasspolitiet for å fjerne en passasjer med makt på søndag. Selskapet ønsket å gi fire seter til besetningsmedlemmer som skulle til en annen flyplass for å rekke sine vakter. Da de ikke klarte å få frivillige til å melde seg, ble fire passasjerer, som allerede hadde boardet flyet, bedt om å gi fra seg setene. Den ene av disse fire nektet, noe som resultert i at flyplasspolitiet slepte den 69-år gamle mannen av flyet.

Aksjen stupte

Aksjemarkedet har også reagert svært negativt på kontroversen. Tidligere tirsdag hadde selskapets markedsverdi stupt med flere hundre millioner dollar etter at aksjen var ned mer enn fire prosent. Rundt børsslutt har imidlertid aksjen hentet seg noe inn igjen, og den er nå ned 1,1 prosent til 70,71 dollar. Da fasiten ble gjort opp var nedgangen et fall i markedsverdi på nærmere 250 millioner dollar, eller drøyt to milliarder kroner.  

United Airlines. Toppsjefen beklager. Foto: Skejrmdump
United Airlines USA Oscar Munoz Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.