Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Nordmenn er et hytteglad folk, og mange eier også hytter i utlandet. Men få utlendinger kjøper hytte i Norge. Foto: Ola Jordheim Halvorsen
Nordmenn er et hytteglad folk, og mange eier også hytter i utlandet. Men få utlendinger kjøper hytte i Norge. Foto: Ola Jordheim Halvorsen les mer

Eiendom

Helnorsk hyttemarked

Mens nordmenn gjerne kjøper fritidsbolig utenlands, er det få utlendinger som kjøper hytte her. 97,5 prosent av norske hytter er på norske hender.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Tallet kommer fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som for første gang har lagt frem statistikk over eierskapet til landets rundt 427.000 fritidsboliger, skriver Finansavisen. Det er for eksempel over ti ganger så mange norskeide hytter i Sverige, som det er svenskeide hytter i Norge: 11.500 mot 1.100.

Høye priser?

«Den lave andelen utenlandske hytteeiere kan muligens skyldes høye priser og store avstander mellom Norge og andre europeiske land. En annen forklaring kan kanskje være at norske hytter ofte går i arv», skriver SSB.

Nordmenn er den største gruppen utenlandske hytteeiere i Sverige, og svenskene er den største gruppen i Norge. Nordmenn trekkes først og fremst til Västra Götaland og Värmland, de to svenske fylkene som grenser til det sørøstlige Norge.

Røst, Trysil og Hobøl er de tre norske kommunene med størst andel utenlandske hytteeiere.

Hyttemarkedet Statistisk sentralbyrå Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.