Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Mange liker ikke eindomsskatten, som stadig flere kommuner har innført. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Mange liker ikke eindomsskatten, som stadig flere kommuner har innført. Foto: Skjalg Bøhmer Vold les mer

Eiendom

56 prosent sier nei til eiendomsskatt

Eiendomsskatten er omdiskutert og omstridt. I en ny meningsmåling sier 56 prosent at de er imot skatten. Seks av sju kommuner har eiendomsskatt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Begge regjeringspartiene er imot den kommunale skatten, men Høyre har ikke noe vedtak om å fjerne den, og Fremskrittspartiet har prioritert andre saker, skriver VG. Under den blåblå regjeringen har 41 kommuner innført eiendomsskatt, slik at den nå kreves inn i 365 av landets 426 kommuner.

I forbindelse med utarbeidelsen av VGs partibarometer, har InFact spurt folk om de er for eller mot eiendomsskatten. 56 prosent sier de er imot, mens halvparten så mange – 27,8 prosent – er for. 16,2 prosent svarer «vet ikke».

78,8 prosent av Høyres velgere har lite til overs for skatten, mens motstanden er enda større blant Frps velgere, der 83,7 prosent sier nei. Arbeiderpartiets velgere er nesten delt på midten: 42,8 prosent er mot, mens 40,3 prosent er for. 17 prosent av Ap-velgerne svarer «vet ikke».

Eiendomsskatt Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.