Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.h) møter sin amerikanske kollega Rex Tillerson i Moskva onsdag. Foto: EPA/SERGEI CHIRIKOV
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.h) møter sin amerikanske kollega Rex Tillerson i Moskva onsdag. Foto: EPA/SERGEI CHIRIKOV les mer

Utenriks

Russland advarer USA mot nye angrep i Syria

USAs utenriksminister Rex Tillerson møter onsdag sin russiske kollega Sergej Lavrov i Moskva. Lavrov advarte tidlig i møtet amerikanerne mot nye angrep i Syria.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den amerikanske og den russiske utenriksministeren møtes onsdag i Moskva, i det som er det første møtet mellom et høytstående medlem av president Donald Trumps regjering og russiske myndigheter.

– Jeg ser fram til en svært åpen, oppriktig og ærlig samtale, slik at vi bedre kan definere de amerikansk-russiske relasjonene framover, sa Tillerson.

Tvetydig og motstridende

Den russiske utenriksministeren sa på sin side at Russland ønsker å få klarhet i intensjonene til den amerikanske administrasjonen. Lavrov sa videre at han har flere spørsmål om det han omtalte som «tvetydige og motstridende» uttalelser fra USA.

Lavrov sa onsdag at det er viktig at USA ikke gjennomfører nye angrep i Syria, og han betegnet rakettangrepet som et brudd på folkeretten, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Anspent

Forholdet mellom USA og Russland har blitt mer spent den siste tiden, etter et amerikansk rakettangrep mot en syrisk militærleir forrige uke. Angrepet kom etter at 87 personer, deriblant flere barn og sivile, ble drept i et kjemisk angrep mot byen Khan Sheikhoun i Syria.

Amerikanske tjenestemenn har anklaget Syrias president Bashar al-Assads regime for å stå bak angrepet. Kvelden før møtet mellom de to utenriksministrene var Russlands president Vladimir Putin igjen ute og kritiserte det amerikanske rakettangrepet.

USA Moskva Russland Syria Sergej Lavrov Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.