Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Arkivbilde av New York Stock Exchange på Wall Street på nedre Manhattan i New York City, USA: (AP Photo/Mary Altaffer, File) Foto: Mary Altaffer/AP Photo/NTB Scanpix.
Arkivbilde av New York Stock Exchange på Wall Street på nedre Manhattan i New York City, USA: (AP Photo/Mary Altaffer, File) Foto: Mary Altaffer/AP Photo/NTB Scanpix. les mer

Børs

Nok en småsur dag på Wall Street

For andre dag på rad ble det negativ utvikling i det amerikanske aksjemarkedet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Som tirsdag åpnet nøkkelindeksene noe nedover. Nok en dag handlet det om å gjøre å analysere geopolitiske utfordringer opp mot starten på resultatsesongen.

Oljeprisen, som har holdt seg oppe de syv forrige handelsdagen, snudde ned onsdag. Selv om det norske aksjemarkedet har tatt påskefri nå, er det handel i USA gjennom torsdagen også. De amerikanske børsene tar kun en pause fredag, og starter opp igjen mandag 17. april.

Byggevarehuset Home Depot var blant taperne så langt med en nedgang på 1,1 prosent til 146,54 poeng. Utslagene er så langt ganske beskjedne i de fleste sektorene.

Teknologiaksjene er under press. Ifølge Bloomberg News har Nasdaq 100-indeksen og Russel 2000-indeksen slitt den siste tiden. Teknologiaksjene på den brede S&P 500-indeksen har handlet ned de siste ni dagene.

Tøft i teknologi

– Om man ser tilbake til 1989, da data for sektoren først begynner, har det bare vært tre nedturer hvor teknologiaksjene på S&P 500 har falt i ni dager eller flere. Av disse tre nedturene var det bare en som varte mer enn ni dager og den endte etter 12 dager, skrev Paul Hickey, grunnleggeren av Bespoke Investment Group i et notat onsdag, ifølge Bloomberg News. 

Etter en periode hvor investorene har trodd at Donald Trumps politikk vil gagne aksjemarkedene, har begeistringen nå avtatt noe. Den siste uken har gullprisen økt, samtidig som prisen på et fat råolje også har vist relativ styrke.

Den såkalte frykt-indeksen, Vix, er fortsatt på et høyt nivå etter at den økte nesten åtte prosent tirsdag til 15,15. Onsdag økte den videre og ligger på 15.91, opp 5,6 prosent ved handelsdagens slutt.

Selv om det ble ukens andre røde dag, har endringene denne uken så langt vært små.

Ruglete for United Airlines

United Airlines har fått mye negativ medieoppmerksomhet denne uken, etter en pr-tabbe av de sjeldne, der videoen av en passasjer som ble slept av flyet, har sirkulert i sosiale medier.

Det ga aksjen et solid tap i markedsverdi tirsdag. Onsdag var aksjen i perioder opp, men den endte ned 1,1 prosent 69,93 dollar. Konkurrenten Delta Air steg først flere prosent etter at selskapet leverte kvartalstall som var bedre enn ventet. Innen handelsdagen var over, hadde imidlertid stemningen snudd og aksjen falt 0,5 prosent til 45,05 dollar.

Da Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut:

Indeks Endring Nivå
Dow Jones -0,29% 20.591,86 poeng
Nasdaq -0,52% 5.836,16 poeng
S&P 500 -0,38% 2.344,93 poeng
United Airlines USA Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.