Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Turistene ved Trevi-fontenen nøyer seg ikke bare med å ta bilder. Tradisjonen med å slenge noen mynter i fontenen for å sikre at man kommer tilbake til Roma, lever i beste velgående, viser ferske tall. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA Foto: MIGUEL MEDINA/AFP Photo/NTB Scanpix.
Turistene ved Trevi-fontenen nøyer seg ikke bare med å ta bilder. Tradisjonen med å slenge noen mynter i fontenen for å sikre at man kommer tilbake til Roma, lever i beste velgående, viser ferske tall. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA Foto: MIGUEL MEDINA/AFP Photo/NTB Scanpix. les mer

Utenriks

1,4 millioner euro hentet opp fra Trevi-fontenen i Roma

1,4 millioner euro, eller nær 13 millioner kroner, ble i fjor hentet opp fra den berømte Trevi-fontenen i Roma. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Pengene ble gitt til den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas, ifølge den italienske avisen Repubblica. Slik vil de kunne finansiere gratis mat til fattige familier, overnatting til migranter, suppekjøkken og andre gode formål.

Det er en tradisjon at de som ønsker å vende tilbake til Roma, kaster mynter i den spektakulære fontenen, som ble bygd på 1700-tallet. Mange turister kaster derfor både én og to euro opp i det smaragdgrønne vannet.

I tillegg til massevis av mynter ble det plukket opp flere andre ting fra fontenen. Bilder av pave Frans, armbånd, solbriller, hengelåser og til og med et par tannproteser var blant de skjulte skattene.

Sist gang det ble offentliggjort hvor mange penger som ble kastet opp i fontenen, var i 2013. Da var beløpet 100.000 euro lavere enn i 2016.

I 2014 og 2015 ble fontenen restaurert, noe som gjorde at den var dekket til i en lengre periode.

(©NTB)

Italia Roma Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.