Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Eivind Reiten er foreslått som ny styreleder i Kongsberg Gruppen Her ier han avbildet på NHOs  Årskonferanse 2016. Foto: Per Thrana Foto: Per Thrana
Eivind Reiten er foreslått som ny styreleder i Kongsberg Gruppen Her ier han avbildet på NHOs  Årskonferanse 2016. Foto: Per Thrana Foto: Per Thrana les mer

Børs

Tidligere Hydro-sjef innstilt som styreleder i Kongsberg Gruppen

En enstemmig valgkomité har innstilt Eivind K. Reiten (64) som etterfølger til nåværende styreleder Finn Jebsen i Kongsberg Gruppen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det nye styret skal velges på Kongsberg Gruppens generalforsamling onsdag 26. april, skriver Laagendalsposten.

Nåværende styreleder Finn Jebsen kunngjorde i februar at han gir seg, etter seks styreperioder i teknologikonsernet. Jebsen fyller 67 i slutten av april.

Reiten har lang erfaring fra både politikk og næringsliv. Som Sp-politiker var han blant annet fiskeriminister i Willoch II-regjeringen som gikk av i mai 1986, og olje- og energiminister i Syse-regjeringen mellom 1989 og 1990. Han har også en fortid som konsernsjef i Hydro mellom 2001 og 2009, og etter han ga seg der ble han styreleder i Norske Skog.

I tillegg til Jebsen går Jarle Roth ut av styret i Kongsberg Gruppen, og som hans etterfølger har valgkomiteen innstilt Martha Kold Bakkevig (54). Komiteen mener for øvrig også medlemmene av styret, styreutvalgene og valgkomiteen bør få en klar økning i den årlige godtgjørelsen.

Konsernet undertegnet sammen med flere andre norske bedrifter nylig kontrakter verdt 20 milliarder kroner i Kina, i forbindelse med statsminister Erna Solbergs (H) offisielle besøk til landet fredag forrige uke.

Staten eier 50 prosent av Kongsberg Gruppen, som er et internasjonalt konsern som leverer høyteknologi til kunder innen olje- og gassindustrien, handelsflåten, forsvar og romfart. Konsernet er en videreføring av Kongsberg Våpenfabrikk, som ble avviklet i 1987.

(©NTB)

Hydro Finn Jebsen Eivind Reiten Kongsberggruppen Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.