Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Ifølge USAs president Donald Trump ga han ordre om angrepet i Syria mens han spiste dessert med Kinas president Xi Jinping. REUTERS/Carlos Barria/File Photo Foto: CARLOS BARRIA/Reuters/NTB Scanpix.
Ifølge USAs president Donald Trump ga han ordre om angrepet i Syria mens han spiste dessert med Kinas president Xi Jinping. REUTERS/Carlos Barria/File Photo Foto: CARLOS BARRIA/Reuters/NTB Scanpix. les mer

no_topic

Trump ga ordre om Syria-angrep mens han spiste dessert med Xi

Luftangrepet på Assads flybase i Syria ble beordret mens presidenten spiste dessert med Kinas president Xi Jinping.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det forteller den amerikanske presidenten selv i et intervju med TV-kanalen Fox.

– Vi var ferdige med middagen og satt og spiste dessert. Vi hadde den nydeligste sjokoladekaken du noensinne har sett, og president Xi nøt den, sier Trump i intervjuet.

Presidenten fikk under desserten beskjed om at amerikanske marinefartøy i Middelhavet var klare, og dermed ga han ordre om å avfyre rakettene.

– Dermed var rakettene på vei, sier Trump.

– Så sa jeg "Herr president, la meg forklare noe til deg" – og dette var under desserten – "vi har akkurat avfyrt 59 raketter", sier Trump videre i intervjuet.

Ifølge Trump ble Xi helt stille i ti sekunder før han ba tolken om å oversette det Trump hadde sagt, en gang til.

– Så svarte Xi og sa at alle som er så brutale og bruker gass mot små barn og babyer ... det var OK. Han syntes det var helt greit, fortsetter Trump i intervjuet med Fox.

(©NTB)