Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Arkivbilde av KPMGs logo. Selskapet har nylig sparket seks ansatte i forbindelse med lekkasjer knyttet til fremtidige revisjonsgranskninger.REUTERS/Toru Hanai Foto: TORU HANAI/Reuters/NTB Scanpix.
Arkivbilde av KPMGs logo. Selskapet har nylig sparket seks ansatte i forbindelse med lekkasjer knyttet til fremtidige revisjonsgranskninger.REUTERS/Toru Hanai Foto: TORU HANAI/Reuters/NTB Scanpix. les mer

Utenriks

Hoderulling i KPMG etter informasjonslekkasje

Lekkasjen hos tilsynsmyndigheten som passer på de store revisorene førte til at KPMG sparket seks ansatte. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Som en respons på at flere av de større verdensomspennende revisjonsfirmaene ikke har klart å avsløre strukturelle feil hos flere store børsnoterte selskaper, opprettet den amerikanske kongressen en tilsynsmyndighet som hadde som eneste oppgave å revidere kvartalstallene til de børsnoterte selskaper.

Tilsynsmyndigheten, Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB), har årlige inspeksjoner hos de fire store revisjonsfirmaene KPMG, EY, Deloitte og PwC som normalt reviderer regnskapene til de børsnoterte selskapene. For revisjonsselskapene kan det være kjekt å vite på forhånd hvilke av selskapene de reviderer som vil bli gransket i den kommende runden, skriver The Wall Street Journal. Ifølge avisen var det nettopp slike varsler en ansatt hos PCAOB ga en ansatt hos KPMG, utdyper avisen.

– Nulltoleranse

Den KPMG-ansatte som skal ha mottatt informasjonen jobbet ifølge avisen tidligere for PCAOB. Den nå sparkede ansatte skal ha viderebragt informasjonen til lederne i sin avdeling. 

– KPMG har nulltoleranse for slik uetisk adferd, sier Lynne Doughtie, som er KPMGs styreleder og konsernsjef, til Wall Street Journal.

Inspeksjonene PCAOB er satt til å gjennomføre rangerer på hvilken måte revisjonsselskapet har levd opp til det som er forventet av dem, nesten som å få et karakterkort. Poenget er å måle kvaliteten på revisjonsarbeidet. Om et revisjonsselskap får forhåndskunnskap om hvilket av deres selskapsrevisjoner som under lupen, kan det bruke mer tid på denne revisjonene, slik at «karakterkortet» blir bra, forklarer den amerikanske avisen.

Varslet selv

KPMG skal selv ha varslet tilsynsmyndigheten og SEC, det amerikanske finanstilsynet, da det ble kjent med lekkasjene.

I kjølvannet har revisjonsgiganten sparket seks ansatte, inkludert fem partnere hvorav den ene hadde ansvaret for regnskapsrevisjon.

 

PCAOB KPMG EY Deloitte PwC Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.