Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Danmark vurderer grensekontroll mot Sverige som følge av terrorangrepet i Drottninggatan i Stockholm forrige uke. Foto: Linus Sundahl-Djerf Foto: Linus Sundahl-Djerf
Danmark vurderer grensekontroll mot Sverige som følge av terrorangrepet i Drottninggatan i Stockholm forrige uke. Foto: Linus Sundahl-Djerf Foto: Linus Sundahl-Djerf les mer

Utenriks

Danmark vurderer grensekontroller mot Sverige

Terrorangrep og 12.000 etterlyste og avviste asylsøkere i Sverige bekymrer den danske regjeringen, som er klar til å innføre grensekontroller mot nabolandet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det er klart at hvis utviklingen i Sverige forverres, vil ikke regjeringen nøle med å innføre grensekontroll mot Sverige, sier utlending-, integrering og boligminister Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Forslaget kommer etter terrorangrepet i Stockholm fredag, der fire personer ble drept da en lastebil ble kjørt inn i en folkemengde i en gågate. Den terrorsiktede 39-åringen er en avvist asylsøker fra Usbekistan.

Etter terrorangrepet kom det fram at det i alt er 12.000 etterlyste, avviste asylsøkere i Sverige. Det svenske Migrationsverket har i en prognose spådd at tallet kan øke med 50.000 de nærmeste årene.

– I lys av terrorangrepet i Stockholm og de mange innvandrerne i Sverige, som kan reise ulovlig til Danmark, holder regjeringen et spesielt våkent øye på utviklingen i Sverige, sier Støjberg.

Det blir i så fall første gang danskene innfører grensekontroll mot Sverige, som på sin side har hatt grensekontroll for reisende fra Danmark siden januar 2016.

I januar i fjor innførte den danske regjeringen midlertidig grensekontroll ved den dansk-tyske grensen. Den er forlenget fram til mai.

Alle grensekontroller og forlengelser må godkjennes av EU-kommisjonen og de øvrige EU-landene.

(©NTB)

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.