Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Jus

Fisker dømt til fengsel for Nav-bedrageri

En mann i 30-årene er i Bergen tingrett dømt til 120 dagers fengsel etter at han fikk utbetalt 600.000 kroner fra Nav samtidig som han jobbet som fisker.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mannen fikk utbetalt arbeidsavklaringspenger i 2011 og 2012, til tross for at han jobbet nesten full tid. På meldekortene til Nav oppga han ikke at han jobbet, skriver Bergens Tidende. Til sammen fikk han utbetalt 602.000 kroner han ikke hadde krav på.

Mannen ble avslørt da Nav Kontroll sjekket listene over fiskere som har mottatt lott, det vil si en andel av overskuddet fra fisket. I retten erkjente mannen straffskyld, men hevdet samtidig at vedtak og informasjon fra Nav var sendt til feil adresse og at han ikke hadde sett det.

Retten ga en viss strafferabatt fordi saken var blitt liggende lenge fra bedrageriet ble avslørt i 2014 og så godt som ferdig etterforsket året etter.

Den dømte mannen har hatt langvarige rusproblemer og behandles på en rusklinikk som del av soningen av en tidligere dom. Han har også svak økonomi og slapp derfor å betale sakskostnader, men han må ut med 137.000 kroner i erstatning til Nav.

Bedrageri Jus
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.