Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Frp-leder Siv Jensen tar meningsmålingen med knusende ro. Foto: Aleksander Nordahl
Frp-leder Siv Jensen tar meningsmålingen med knusende ro. Foto: Aleksander Nordahl les mer

Politikk

Sp større enn Frp på ny måling

Senterpartiet går forbi Frp og får en oppslutning på 13,5 prosent på VGs aprilmåling. – Det er bare valgdagen som gjelder, svarer Frp-leder Siv Jensen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Sp går frem 2,5 prosentpoeng, og passerer dermed Fremskrittspartiet, som lander på 12,9 prosent. Dette til tross for at Frp kan notere seg for den nest største fremgangen i målingen, som er utført av InFact for VG , på 1,8 prosentpoeng.

– Det er veldig motiverende, for dette er blant de beste målingene vi har hatt. Og det er den første målingen hos VG hvor vi er større enn Frp, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Å bli større enn Frp har vært Senterpartiets langsiktige mål frem mot 2019, men Vedum sier ingenting vil være bedre enn å oppnå det allerede i høstens stortingsvalg. Samtidig er det verdt å huske at avstanden mellom de to partiene – 0,6 prosentpoeng – er mindre enn feilmarginen, som er på inntil 1,7 prosentpoeng i den aktuelle målingen.

– Valgdagen som gjelder

Dersom målingen hadde vært identisk med valgresultatet i september, ville Senterpartiet fått hele 25 representanter på Stortinget, mot 10 i dag. Mens de borgerlige partiene med denne målingen bare ville fått 74 mandater, ender de rødgrønne opp med hele 92.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen sier til NTB at det er hyggelig med fremgang, men at det for henne kun er valgdagen som gjelder.

– Velgere som vil ha en streng innvandringspolitikk, synlig politi, lavere avgifter og mer penger til veier i hele landet, må stemme Fremskrittspartiet. Et rødt alternativ med Sp og Ap vil bety det motsatte. Det vil bli et eksperiment som liberaliserer innvandringspolitikken, skjerper skatter og avgifter og reverserer viktige reformer, påpeker Jensen.

Fremgang for KrF

Frps regjeringspartner Høyre går tilbake 1,6 til 19,3 prosent på målingen. Blant støttepartiene går KrF frem 1,1 til 6 prosent, mens Venstre faller 1,4 og havner under sperregrensen med en oppslutning på 3,7 prosent.

Sps tidligere rødgrønne partner Ap går tilbake hele 3,9 prosentpoeng, men er fortsatt soleklart størst med en oppslutning på 31,7 prosent. SV går derimot frem 0,7 til 4,9. Rødt øker 0,8 til 2,5, mens De Grønne går marginalt tilbake med 0,1 og endrer på 3 prosent.

Fremskrittspartiet Senterpartiet Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.