Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
01.12.2015 Drevsjø, Norge Avskjed - en familie på Drevsjø har fått beskjed om å pakke sakene sine og flytte til et annet mottak i Oslo. Familien rekker å si farvel til alle de har blitt kjent med i løpet av 45 dager på mottaket. Taxien til Oslo venter. Asylmottaket på Drevsjø, Engerdal, Norge. Til sak om livet på asylmottak. DNs team bodde på mottaket i Drevsjø i tre dager. Feature, magasinet, asyl, asylmottak, asylanter, akuttmottak. FOTO: Luca Kleve-Ruud --- Foto: Luca Kleve-Ruud
01.12.2015 Drevsjø, Norge Avskjed - en familie på Drevsjø har fått beskjed om å pakke sakene sine og flytte til et annet mottak i Oslo. Familien rekker å si farvel til alle de har blitt kjent med i løpet av 45 dager på mottaket. Taxien til Oslo venter. Asylmottaket på Drevsjø, Engerdal, Norge. Til sak om livet på asylmottak. DNs team bodde på mottaket i Drevsjø i tre dager. Feature, magasinet, asyl, asylmottak, asylanter, akuttmottak. FOTO: Luca Kleve-Ruud --- Foto: Luca Kleve-Ruud les mer

no_topic

KrFU vil ha flere asylsøkere til Norge

KrFU vil at Norge skal ta større ansvar og ta imot 10.000 ekstra asylsøkere fra overbelastede EU-land. Uaktuelt, sier Frp-leder Siv Jensen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

På KrFs kommende landsmøte i slutten av april vil ungdomspartiet kjempe hardt for forslaget, som er levert inn i forkant av landsmøtet.

– Jeg håper at vi får dette gjennom. Nå skal det være en runde i resolusjonskomiteen på hva som skal behandles på landsmøtet, og vi kommer til å jobbe knallhardt for at dette skal vinne fram, sier KrFU-leder Ida Lindtveit til VG.

Støtter

Unge Venstre støtter forslaget og vil ta det opp i Venstres stortingsgruppe.

– Vi mener det er viktig at Norge bidrar i den dugnaden det er å relokalisere flyktningene, sier Unge Venstre-leder Tord Hustveit til avisa.

EU sliter hardt med å flytte 160.000 flyktninger fra Hellas og Italia. Etter drøyt halvannet år er bare 16.340 asylsøkere sendt videre til andre land i EU og EØS.

Norge har sagt ja til å ta imot 1.500 av disse, og ifølge ferske tall har over 1.000 så langt kommet hit til landet.

I 2015 ble det også enighet på Stortinget om å ta imot 8.000 ekstra kvoteflyktninger fra Syria over tre år.

Siv sier nei

KrF-leder Knut Arild Hareide sier til VG at enigheten ligger fast, men at KrF også har tatt til orde for en ny vurdering av om Norge kan bidra ytterligere i forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

– I den sammenheng bør vi også se på vårt bidrag til å relokalisere asylsøkere som nå befinner seg i Sør-Europa, sier Hareide.

Frp-leder Siv Jensen sier det er helt uaktuelt for dem å gå med på 10.000 flere asylsøkere.

– At asylstrømmen er historisk lav er et dårlig argument for å ta imot langt flere. Vi må prioritere å integrere de som allerede befinner seg i Norge, sier Frp-lederen.

Hun kaller det "bekymringsfullt" at mange i Ap og andre partier ønsker å myke opp innvandringspolitikken.

– Det å gjøre spontane ad hoc-vedtak slik de samme partiene gjorde i 2015, er useriøst og naivt. Da kan vi få en voldsom asylstrøm på ny. Jeg tror ingen vil ha en reprise av 2015 med over 31.000 asylsøkere, sier Frp-lederen.

(©NTB)