Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Leder av det franske Venstre-partiet Jean-Luc Mélenchon vil skattlegge de rike hardt hvis han blir president. Foto: Thibault Camus
Leder av det franske Venstre-partiet Jean-Luc Mélenchon vil skattlegge de rike hardt hvis han blir president. Foto: Thibault Camus les mer

Utenriks

Vil skattlegge de rike 100 prosent

Jean-Luc Mélenchon, som er kandidat i det franske presidentvalget, vil stramme skatteskruen kraftig for de rike. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Jean-Luc Mélenchon, som er blitt fremmet som presidentkandidat av det franske kommunistpartiet, vil innføre en skatt på hundre prosent på inntekt over 400 000 euro – tilsvarende rundt 3,6 millioner norske kroner, skriver CNN.com. Det vil si at alt franskmennene tjener over 400 000 euro skal gå rett til staten. 

400 000 euro er 20 ganger gjennomsnittsinntekten i Frankrike. 

Frankrike har allerede en av de høyeste skattesatsene i verden, med 45 prosent. President François Hollande har også forsøkt å hanke inn mer skatt fra de rikeste. Forslaget hans i 2012 var en toppskatt på 75 prosent. Det ble avviste av franske domstoler. 

De høye skattene har ført til at svært mange millionærer forlater Frankrike. Ifølge New World Wealth forlot 10 000 millionærer landet i 2015 og 12 000 i 2016. Filmstjerne Gérard Depardieu er en av dem som har forlatt Frankrike. 

«Jeg mener det er en grense for hvor mye verdier enkelte kan akkumulere. Hvis det får noen til å flytte, så får de ha det bra», sa Melenchon i mars, ifølge CNN.com. 

Den franske venstresidens presidentkandidat vil også sette et tak på topplederlønninger. Toppsjefen kan ikke tjene mer enn 20 ganger lønnen til den ansatte med lavest lønn i selskapet. 

Francois Hollande Frankrike Melenchon Politikk Presidentvalget i Frankrike 2017 Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.