Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
President Donald Trump var i Wisconsin tirsdag. Foto: CARLOS BARRIA/Reuters/NTB Scanpix
President Donald Trump var i Wisconsin tirsdag. Foto: CARLOS BARRIA/Reuters/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Vil ha tilbake stempelet "Made in America"

President Donald Trump signerte tirsdag en ordre som skal gjøre det vanskeligere for amerikanske selskaper å ansette utenlandske arbeidere på lav lønn.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

På besøk hos selskapet Snap-on Tools i Kenosha, Wisconsin holdt president Donald Trump tirsdag en pressekonferanse om den nye presidentordren.

– Sammen skal vi gjøre alt som er i vår makt for å forsikre oss om at flere produkter bærer stempelet "Made in America", sa Trump i sin tale ifølge Fox News. 

 Ordren som skal stikke kjepper i hjulene på de selskapene som ønsker å ansette utenlandsk arbeidskraft på lavere lønn enn det amerikanske arbeidere vil ta, vil ha størst betydning for it-selskaper, ifølge New York Times. 

Trump vil også forlange for at alle statlige kontorer skal gjøre hva de kan for å kjøpe amerikanske varer, istedenfor å importere varer fra utlandet. 

Som presidentkandidat var Trump sterkt kritisk til det såkalte H-1B visumprogrammet, som åpnet opp for at 85 000 immigranter kunne få visum for å jobbe i USA- hovedsakelig i teknologiselskaper. 

Trump sa han vil stoppe programmet, men ifølge NYT.com gjør han ikke det med tirsdagens president-ordre, men det vil bli sterkt begrenset sammenlignet med tidligere. 

Donald Trump USA NYT.com Politikk Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.