Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

President Donald Trump var i Wisconsin tirsdag. Foto: CARLOS BARRIA/Reuters/NTB Scanpix
President Donald Trump var i Wisconsin tirsdag. Foto: CARLOS BARRIA/Reuters/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Vil ha tilbake stempelet "Made in America"

President Donald Trump signerte tirsdag en ordre som skal gjøre det vanskeligere for amerikanske selskaper å ansette utenlandske arbeidere på lav lønn.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

På besøk hos selskapet Snap-on Tools i Kenosha, Wisconsin holdt president Donald Trump tirsdag en pressekonferanse om den nye presidentordren.

– Sammen skal vi gjøre alt som er i vår makt for å forsikre oss om at flere produkter bærer stempelet "Made in America", sa Trump i sin tale ifølge Fox News. 

 Ordren som skal stikke kjepper i hjulene på de selskapene som ønsker å ansette utenlandsk arbeidskraft på lavere lønn enn det amerikanske arbeidere vil ta, vil ha størst betydning for it-selskaper, ifølge New York Times. 

Trump vil også forlange for at alle statlige kontorer skal gjøre hva de kan for å kjøpe amerikanske varer, istedenfor å importere varer fra utlandet. 

Som presidentkandidat var Trump sterkt kritisk til det såkalte H-1B visumprogrammet, som åpnet opp for at 85 000 immigranter kunne få visum for å jobbe i USA- hovedsakelig i teknologiselskaper. 

Trump sa han vil stoppe programmet, men ifølge NYT.com gjør han ikke det med tirsdagens president-ordre, men det vil bli sterkt begrenset sammenlignet med tidligere. 

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Donald Trump USA NYT.com Politikk Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.