Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, er kritisk til flere prosjekter av Solberg-regjeringens prosjekter. Foto: Adrian Nielsen
Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, er kritisk til flere prosjekter av Solberg-regjeringens prosjekter. Foto: Adrian Nielsen les mer

Politikk

Ap vil skrote flere blå prosjekter

Arbeiderpartiet mener dagens regjering har skapt mer byråkrati og er kritisk til blant annet jernbanereformen, fritt behandlingsvalg og veiselskapet Nye Veier.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I forslaget til partiprogrammet som skal vedtas på helgens landsmøte står det at «veksten i offentlig sektor skal skje i produksjonen av tjenester, ikke i statsbyråkratiet» og at «byråkratiserende reformer skal stanses eller avvikles», skriver Bergens Tidende. 

Nestleder Hadia Tajik har ledet programarbeidet og hun er sterkt kritisk til flere av endringene som er gjort under statsminister Erna Solberg (H).

«Byråkratiserende og ineffektiv»

– Ett av de klareste eksemplene på en byråkratiserende og ineffektiv reform er fritt behandlingsvalg. Her har helseministeren brukt 40 millioner på administrasjon av en ordning som bare i underkant av 2.000 pasienter hadde benyttet seg av ved forrige årsskifte. Dette er en reform vi vil endre, skriver hun i en post til avisen.

Vei og jernbane er to andre områder der Tajik mener endringene går i feil retning. Hun sier likevel at partiet vil ha en gjennomgang før de setter i gang en eventuell ny omorganisering og understreker at målet er et bedre samferdselstilbud.

Arbeiderpartiet Hadia Tajik Erna Solberg Jonas Gahr Støre Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.