Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Nord-Korea unngikk fordømmelse i FNs sikkerhetsråd takket være uenighet fra Russland. Foto: Wong Maye-E/AP photo/NTB scanpix
Nord-Korea unngikk fordømmelse i FNs sikkerhetsråd takket være uenighet fra Russland. Foto: Wong Maye-E/AP photo/NTB scanpix les mer

Utenriks

Russland stoppet fordømmelse av Nord-Korea i FN

Russland har blokkert en krass fordømmelse av Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd som selv Kina stilte seg bak.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det var USA som hadde ført den foreslåtte uttalelsen i pennen. Den krevde blant annet at Nord-Korea ikke gjennomfører flere atomtester og stanser utskytningen av raketter. 

Russland ønsket å inkludere en formulering som er blitt brukt i tidligere uttalelser, hvor viktigheten av å finne en løsning gjennom dialog understrekes, ifølge sikkerhetsråddiplomater.

Flere diplomatiske kilder uttrykker overfor nyhetsbyrået AFP overraskelse over at Russland blokkerte en fordømmelse som Kina, Nord-Koreas nærmeste allierte, var villig til å stille seg bak. 

- De bør ikke prøve

I den foreslåtte teksten ble det uttrykt «den dypeste bekymring» over Nord-Koreas «svært destabiliserende oppførsel» og det ble truet med ytterligere tiltak mot landet.

USAs FN-ambassadør Nikki Haley understreker at det er Nord-Koreas ansvar å unngå en opptrapping av konflikten.

–Det er viktig at Nord-Korea vet at vi ikke prøver å yppe til slåsskamp, så de bør ikke prøve å gi oss en, sier hun.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Russland Nord-Korea USA FN Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør