Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Nord-Korea unngikk fordømmelse i FNs sikkerhetsråd takket være uenighet fra Russland. Foto: Wong Maye-E/AP photo/NTB scanpix
Nord-Korea unngikk fordømmelse i FNs sikkerhetsråd takket være uenighet fra Russland. Foto: Wong Maye-E/AP photo/NTB scanpix les mer

Utenriks

Russland stoppet fordømmelse av Nord-Korea i FN

Russland har blokkert en krass fordømmelse av Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd som selv Kina stilte seg bak.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det var USA som hadde ført den foreslåtte uttalelsen i pennen. Den krevde blant annet at Nord-Korea ikke gjennomfører flere atomtester og stanser utskytningen av raketter. 

Russland ønsket å inkludere en formulering som er blitt brukt i tidligere uttalelser, hvor viktigheten av å finne en løsning gjennom dialog understrekes, ifølge sikkerhetsråddiplomater.

Flere diplomatiske kilder uttrykker overfor nyhetsbyrået AFP overraskelse over at Russland blokkerte en fordømmelse som Kina, Nord-Koreas nærmeste allierte, var villig til å stille seg bak. 

- De bør ikke prøve

I den foreslåtte teksten ble det uttrykt «den dypeste bekymring» over Nord-Koreas «svært destabiliserende oppførsel» og det ble truet med ytterligere tiltak mot landet.

USAs FN-ambassadør Nikki Haley understreker at det er Nord-Koreas ansvar å unngå en opptrapping av konflikten.

–Det er viktig at Nord-Korea vet at vi ikke prøver å yppe til slåsskamp, så de bør ikke prøve å gi oss en, sier hun.

Russland Nord-Korea USA FN Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.