Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Russlands president Vladimir Putin skal ifølge russiske dokumenter ha ønsket å påvirke presidentvalget i USA. Foto: Alexei Druzhinin/Ap/NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin skal ifølge russiske dokumenter ha ønsket å påvirke presidentvalget i USA. Foto: Alexei Druzhinin/Ap/NTB scanpix les mer

Utenriks

Reuters-kilder: – Russiske dokumenter viser at Putin ville påvirke valget i USA

En russisk tankesmie kontrollert av president Vladimir Putin utarbeidet angivelig en strategi for å påvirke USA-valget til Donald Trumps fordel, ifølge kilder.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kilder både i den nåværende og den tidligere administrasjonen i Washington opplyser dette overfor Reuters , med henvisning til russiske dokumenter.

Ifølge dokumentene skal Kreml ha hatt til hensikt å lansere en propagandakampanje i sosiale medier og russiske statskontrollerte medier for å få velgerne til å stemme på en president som sto for en vennligere linje overfor Russland enn den daværende Obama-administrasjonen.

På høyeste nivå

Planen var angivelig også å undergrave velgernes tiltro til det amerikanske valgsystemet.

Ifølge Reuters' kilder skal dokumenter der denne strategien er forklart, ha sirkulert på høyeste nivå i den russiske regjeringen. 

I ett av dokumentene advares det angivelig mot at tidligere utenriksminister Hillary Clinton kunne vinne valget. Av den grunn ble det argumentert for at Russland skulle slutte med å utarbeide propaganda til fordel for Donald Trump, og i stedet plante et budskap om valgfusk samt å undergrave Clinton, ifølge Reuters' kilder.

Vladimir Putin Russland Hillary Clinton Donald Trump Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.