Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
John Fredriksen og Frontlines forsøk på å gå rettens vei for å stanse BW Groups økte inntog i tankrederiet DHT Holdings har mislykkes i første omgang, ifølge BW.  Foto: Larsen, Håkon Mosvold,/NTB scanpix
John Fredriksen og Frontlines forsøk på å gå rettens vei for å stanse BW Groups økte inntog i tankrederiet DHT Holdings har mislykkes i første omgang, ifølge BW.  Foto: Larsen, Håkon Mosvold,/NTB scanpix les mer

Shipping

Domstol avviser Fredriksens forsøk på å blokkere DHT-avtalen

Avtalen der BWs supertankere byttes mot saftige eierandeler i DHT løper som planlagt, ifølge BW-sjefen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En førsteinstansdomstol i New York har avslått Det John Fredriksen-dominerte tankrederiet Frontlines forsøk på å blokkere transaksjonen mellom DHT Holdings og BW Group.

Det sier konsernsjef Carsten Mortensen i BW Group til nettstedet Splash24/7. Det Oslo-drevne stortankrederiet DHT Holdings bekrefter de samme opplysningene overfor DN.

Det var i en rettshøring i New York onsdag ettermiddag at partene la frem sine sider av saken, og domstolen så valgte å avslå Frontlines forsøk på å stoppe transaksjonen. 

I slutten av mars ble det kjent at DHT kjøper BW Groups stortankflåte i en transaksjon der BW Group kommer inn som største aksjonær med 35 prosent av aksjene. Gjennom dette blir BW ny dominerende og blokkerende aksjonær i DHT. DHT opplyser til DN at det første skipet ble levert torsdag.

Ville bli verdens største

Det var i slutten av januar at Frontline varslet at det ville kjøpe konkurrenten DHT, og skape verdens suverent største tankrederi.

Onsdag ettermiddag varslet DNs søsteravis Tradewinds at John Fredriksens Frontline hadde gått til søksmål i USA for å kreve stans i avtalen mellom BW og DHT. DHT har tidligere avvist to frierier fra Frontline, og ifølge rettsdokumentene har DHT-styret nå avvist et tredje tilbud. 

Frontlines advokater mener DHT-styret har forhindret tilbudet å nå aksjonærene, og vil tvinge partene til forhandlingbordet gjennom en midlertidig forføyning.

Shipping
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.