Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Glem pin-koden: I løpet av året skal du kunne bruke fingeren i stedet for pin-kode når du handler.  Foto: GORM K GAARE
Glem pin-koden: I løpet av året skal du kunne bruke fingeren i stedet for pin-kode når du handler.  Foto: GORM K GAARE les mer

Teknologi

Nå kan du trygt glemme pin-koden

Norsk teknologi ligger til grunn når Mastercard innfører fingeravtrykk på betalingskort.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mastercard lanserer i dag en ny mulighet for biometrisk identifisering på betalingskort. Kort fortalt handler det om et vanlig betalingskort med en fingerskanner integrert som lar brukeren betale med fingeravtrykk i stedet for pin-kode.

– Enten man låser opp en smarttelefon eller handler på nettet gir fingeravtrykk både bedre sikkerhet og enklere bruk for brukeren, sier Ajay Bhalla, konserndirektør for risiko og sikkerhet i Mastercard i en pressemelding. 

Selve fingerskanneren i Mastercards nye biometriske kort er levert av norske Idex, ifølge en børsmelding fra det norske selskapet. 

Fungerer på alle terminaler

Kortet skal kunne brukes i alle terminaler som allerede støtter chip-kort eller kontaktløs betaling. Det eneste kortutstederen trenger å gjøre er å registrere kundens fingeravtrykk, som deretter lagres kryptert i kortet. 

Ifølge Mastercard skal det være svært lite ressurskrevende for kortutstederne å tilby denne typen kort. Om dette krever fysisk oppmøte hos kortutsteder eller ikke kommer ikke klart frem i pressemeldingen.

For kortutstederne venter Mastercard at fingeravtrykk skal gi mindre kortsvindel, lavere kostnader og økt kundelojalitet.

Kortene vil foreløpig bare fungere med smartbrikke, men en kontaktløs variant vil komme i løpet av året.

Ingen kort i Norge

I øyeblikket er denne korttypen kun tilgjengelig i Sør-Afrika, men utrullingen til andre områder vil gå fortløpende. Mastercard venter global tilgjengelighet i løpet av året.

Mastercard vil ikke si noe ennå om det er noen norske banker som til tilby kortet med det første.

Betalingsløsninger Biometri Mastercard Sør-AFrika Ajay Bhalla Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.