Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

IMF-topp Christine Lagarde mener Le Pen betyr kaos. Foto: RUBEN SPRICH/Reuters/NTB scanpix
IMF-topp Christine Lagarde mener Le Pen betyr kaos. Foto: RUBEN SPRICH/Reuters/NTB scanpix les mer

Politikk

IMF: Le Pen-seier vil føre til politisk og økonomisk kaos

Politisk og økonomisk kaos blir resultatet hvis Marine Le Pen vinner det franske presidentvalget, mener Det internasjonale pengefondets leder Christine Lagarde.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– En slik seier vil definitivt bringe med seg omfattende uro, sier IMF-lederen til CNBC i forkant av helgens vårmøte i Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken i Washington.

Le Pen har tatt til orde for å trekke Frankrike ut av eurosonen, og hun har også snakket om å gjennomføre en folkeavstemning for å melde Frankrike ut av EU.

IMF har på sin side denne uken snakket varmt om dypere handelssamarbeid og liberalisering for å demme opp mot økende nasjonalistiske strømninger på begge sider av Atlanteren.

EU og harmoniseringen i Europa er bærebjelken i den politiske ordenen etter andre verdenskrig, uttaler Lagarde.

– Dette har beskyttet oss fra krigers grusomheter, og det er noe vi må ha i bakhodet, sier hun.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør