Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Paris Foto: François Mori
Paris Foto: François Mori les mer

Utenriks

Paris: - Vi hørte en runde med skudd

Nordmannen Bjørn Christian Nørbech var under 100 meter unna skuddvekslingen på Champs Elysees der en politimann ble drept. – Vi løp alt vi kunne, sier han. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Torsdag kveld ble en politimenn skutt og drept  på Champs Elysees i Paris. I følge et vitne Reuters har snakket med, gikk en mann ut av en bil og begynte å skyte med en maskinpistol mot politimennene. Personen som skjøt mot politiet skal være skutt og drept. 

Politiet opplyser at den antatte gjerningspersonen også såret en annen politimann, før han selv ble skutt og drept. Alt tyder så langt på at gjerningsmannen handlet alene, ifølge nyhetsbyrået AP.

Trodde det var fyrverkeri

Bjørn Christian Nørbech og kona skal overnatte en natt i Paris på vei fra Spania, og var ute på en kveldstur på Champs Elysees da de hørte skudd. 

– Første hørte vi et smell, og tenkte det kanskje var fyrverkeri eller noe sånt, men så hørte vi ett skudd til, og så kom det en hel runde med skudd. Da hørte vi folk skrek og kom løpende, sier Nørbech.

Han og kona løp alt de kunne ned en sidegate til Champs Elysees og inn på et hotellet. Der sitter de nå. 

Politiet har bedt folk om å holde seg unna området rundt Champs Elysees. 

– De har låst døren, så vi sitter bare her i lobbyen , sier Nørbech.

Undersøker motiv

Frankrikes president François Hollande kalte inn til hastemøte torsdag kveld. Han sier han er overbevist om at omstendighetene rundt skyteepisoden på Champs-Élysées peker mot en terrorhandling. 

Ekstremistgruppen IS tar via nettsiden Amaq på seg på seg ansvaret for skyteepisoden i Paris, melder NTB sent torsdag kveld.

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.