Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
 Personalinngangen til NYSE, New York Stock Exchange, ligger klemt mellom Wall Street og New Street.  Foto: Orjan F. Ellingvag
 Personalinngangen til NYSE, New York Stock Exchange, ligger klemt mellom Wall Street og New Street.  Foto: Orjan F. Ellingvag les mer

Børs

Jubeldag på Wall Street

Amerikanske aksjer steg torsdag på gode kvartalstall og lovnader om skattereform og høyere importsatser fra president Trump.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Dow Jones-indeksen steg 0,85 prosent til 20 578 poeng. S&P endte opp 0,76 prosent til 2355 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg med 0,92 prosent til 5916 poeng torsdag.

Leverte bedre enn ventet

American Express var en av selskapene som bidrar positivt til kursløftet på Wall Street torsdag. Selskapet la frem bedre resultat enn markedet ventet på forhånd. Det motsatte skjedde for telekomselskapet Verizon som leverte et dårlig resultat med stagnerende antall abonnementer og lavere salg, ifølge CNBC.com.

Jernbaneselskapet CSX la imidlertid frem et resultat over forventningene og sa i meldingen at de forventet et resultathopp på 25 prosent i år. Aksjen steg mer enn seks prosent på Dow Jones-indeksen.

– Resultatrapporteringen etter første kvartal har gått uten de store overraskelsene, sier sjefsstrateg Jeremy Klein i FBN Securities til CNBC.com.

Usikre om oljeprisen

Onsdagens oljeprisfall la en demper på Wall Street i går, men i dag har oljeprisen stabilisert seg noe. Det hersker en bekymring i markedet om at de økte amerikanske oljelagrene vil påvirke Opecs beslutning om å opprettholde sine kutt i andre halvår. Det er ventet at Opec vil komme frem til en ny avtale om produksjonskutt i neste måned, skriver Marketwatch.com.

Skattereform?

Børsen løftet seg også på uttalelser fra Trump-administrasjonen om at en "major" skattereform er like rundt hjørnet. Samtidig fikk stålselskapene en opptur denne uken etter lovnader fra Trump om å hindre import av billig stål fra Kina.

FBN Securities Verizon Kina Jeremy Klein Tesla Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.