Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Venezuelas hovedstad Caracas. Tre personer døde. Foto: Juan Barreto/AFP photo/NTB scanpix
Kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Venezuelas hovedstad Caracas. Tre personer døde. Foto: Juan Barreto/AFP photo/NTB scanpix les mer

Utenriks

Nye sammenstøt i Venezuela

Dagen etter at tre personer ble drept under massedemonstrasjonene i Venezuela, brøt det på nytt ut sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I hovedstaden Caracas brukte politiet torsdag tåregass og gummikuler for å bryte opp et opptog av flere tusen motstandere av president Nicolás Maduro. Politiet trakk seg senere noe tilbake etter å ha blitt angrepet med steiner og molotovcocktails.

Flere av demonstrantene har sverget på at de ikke skal gi opp kampen om å få Maduro avsatt, til tross for at åtte personer har mistet livet i demonstrasjoner de siste tre ukene – tre av dem på onsdag.

Ny demonstrasjon lørdag

–Selvsagt er vi trøtte, men vi må holde oss sterke. Jeg er beredt på å gå ut i gatene hver dag hvis jeg må, sier den 22 år gamle studenten Aquiles Aldazoro.

Opposisjonen har oppfordret til en ny demonstrasjon lørdag, en «stillhetsmarsj» i hele landet.

I onsdagens demonstrasjoner ble to Maduro-motstandere og skutt og drept. I tillegg døde en sersjant i nasjonalgarden etter å ha blitt skutt da han prøvde å roe ned bråk i forbindelse med demonstrasjonene.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Venezuela Nicolas Maduro Caracas Aquiles Aldazoro Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer