Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Venezuelas hovedstad Caracas. Tre personer døde. Foto: Juan Barreto/AFP photo/NTB scanpix
Kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Venezuelas hovedstad Caracas. Tre personer døde. Foto: Juan Barreto/AFP photo/NTB scanpix les mer

Utenriks

Nye sammenstøt i Venezuela

Dagen etter at tre personer ble drept under massedemonstrasjonene i Venezuela, brøt det på nytt ut sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I hovedstaden Caracas brukte politiet torsdag tåregass og gummikuler for å bryte opp et opptog av flere tusen motstandere av president Nicolás Maduro. Politiet trakk seg senere noe tilbake etter å ha blitt angrepet med steiner og molotovcocktails.

Flere av demonstrantene har sverget på at de ikke skal gi opp kampen om å få Maduro avsatt, til tross for at åtte personer har mistet livet i demonstrasjoner de siste tre ukene – tre av dem på onsdag.

Ny demonstrasjon lørdag

–Selvsagt er vi trøtte, men vi må holde oss sterke. Jeg er beredt på å gå ut i gatene hver dag hvis jeg må, sier den 22 år gamle studenten Aquiles Aldazoro.

Opposisjonen har oppfordret til en ny demonstrasjon lørdag, en «stillhetsmarsj» i hele landet.

I onsdagens demonstrasjoner ble to Maduro-motstandere og skutt og drept. I tillegg døde en sersjant i nasjonalgarden etter å ha blitt skutt da han prøvde å roe ned bråk i forbindelse med demonstrasjonene.

Venezuela Nicolas Maduro Caracas Aquiles Aldazoro Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.