Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Skanska halverer antall ansatte på sitt Stavanger-kontor. Foto: Casper Hedberg/Bloomberg
Skanska halverer antall ansatte på sitt Stavanger-kontor. Foto: Casper Hedberg/Bloomberg les mer

Bygg og anlegg

Skanska halverer i Stavanger

Halvparten av de ansatte må gå når entreprenørselskapet Skanska kutter i sitt avdelingskontor i Stavanger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De ansatte fikk torsdag beskjed om at 40–45 av de 85 ansatte ved regionkontoret mister jobben i løpet av året, skriver Nettavisen.

– Byggvirksomheten har over tid slitt med lønnsomheten og med å få tilstrekkelig med ordre, og dermed ser vi oss nødt til å avvikle mellom 40 og 45 årsverk i Stavanger. Avviklingen av stillingene vil skje etter hvert som prosjektene de er i avvikles, bekrefter selskapets kommunikasjonsdirektør, Pål P. Syse.

- Aldri hyggelig

Han sier noen av de rammede muligens kan flyttes til andre avdelinger og oppgaver i Skanska, men sier oppsigelser er uunngåelig.

– Det er aldri hyggelig å gi eller motta beskjeden om at noen mister jobben, men realiteten er at vi ikke kan fortsette slik vi har. Vi har håpet i det lengste, men det gikk ikke.

Syse betegner økonomien i avdelingen som «ikke tilfredsstillende» og sier den skiller seg fra andre avdelinger i konsernet

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Bygg og anlegg
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør