Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Politikk

Yrkessjåfører med ny bompengeaksjon i Bergen

Håndverkere og yrkessjåfører vil onsdag gjennomføre en ny aksjon i protest mot rushtidsavgift i Bergen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I likhet med aksjonen i desember, er det snakk om en kjør-sakte-aksjon, skriver Bergens Tidende. Forrige gang førte dette til store trafikkproblemer og til dels skarpe reaksjoner. Til dem som er bekymret for å rekke jobben, er beskjeden klar fra aksjonskomiteens leder Willy Padøy:

– Enten må du komme deg på jobb fryktelig tidlig, eller bli med oss, sier aksjonskomiteen om det som skal skje på onsdag.

Han sier aksjonistene ønsker å «vekke bergenserne».

– Nå har vi kjent på rushtidsavgiften i vel et år, og det er ikke mer avgifter å klemme ut av oss. Transport er limet i samfunnet. Setter vi håndbrekket på, så står alt i samfunnet, sier Padøy.

I tillegg til saktekjørende yrkessjåfører, kan bergenserne vente seg håndverkere som tar med seg verktøy, materialer og annet utstyr på kollektivtransporten i byen «for å vise hvilke tilstander det kan bli».

Aksjonistene mener bompengepolitikken kveler yrkestransport og næringsliv, og de er misfornøyd med at bompenger skal finansiere bybanen.

bompenger Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.