Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Politikk

Yrkessjåfører med ny bompengeaksjon i Bergen

Håndverkere og yrkessjåfører vil onsdag gjennomføre en ny aksjon i protest mot rushtidsavgift i Bergen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I likhet med aksjonen i desember, er det snakk om en kjør-sakte-aksjon, skriver Bergens Tidende. Forrige gang førte dette til store trafikkproblemer og til dels skarpe reaksjoner. Til dem som er bekymret for å rekke jobben, er beskjeden klar fra aksjonskomiteens leder Willy Padøy:

– Enten må du komme deg på jobb fryktelig tidlig, eller bli med oss, sier aksjonskomiteen om det som skal skje på onsdag.

Han sier aksjonistene ønsker å «vekke bergenserne».

– Nå har vi kjent på rushtidsavgiften i vel et år, og det er ikke mer avgifter å klemme ut av oss. Transport er limet i samfunnet. Setter vi håndbrekket på, så står alt i samfunnet, sier Padøy.

I tillegg til saktekjørende yrkessjåfører, kan bergenserne vente seg håndverkere som tar med seg verktøy, materialer og annet utstyr på kollektivtransporten i byen «for å vise hvilke tilstander det kan bli».

Aksjonistene mener bompengepolitikken kveler yrkestransport og næringsliv, og de er misfornøyd med at bompenger skal finansiere bybanen.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
bompenger Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.